"Mezar kazıcı ve gassallar AKP için oy istiyor”

"Mezar kazıcı ve gassallar AKP için oy istiyor”
İBB'ye bağlı İSPER çalışanı mezar kazıcı, gassal, cenaze şoförleri ve cenaze imamlarının AKP'nin adayı Binali Yıldırım için kapı kapı gezerek oy istediği iddia edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanlarının AKP'nin adayı Binali Yıldırım'ın seçim kampanyasına destek olmak amacıyla 'sahaya indiği' iddialarına bir yenisi daha eklendi. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, İSPER'de görevli mezar kazıcı ve gassalların Eyüp'te kapı kapı gezerek Yıldırım için oy istediğini iddia etti.

Facebook sayfasından İSPER’in seçim çalışmalarına ilişkin kendisine gelen bir ihbarı paylaşan Tanal, ellerine bir kahve zincirinin büyük boy çikolatasını ve AKP’nin seçim broşürlerini alan mezar kazıcıların, gassalların (ölü yıkayıcı), cenaze şoförlerinin ve cenaze imamlarının, Eyüp ilçesinde kapı kapı dolaşıp Binali Yıldırım’ın propagandasını yaptığını söyledi.

CENAZE HİZMETLERİNDEN SORUMLU PERSONEL YILDIRIM İÇİN OY İSTİYOR

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın açıklamaları şöyle:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı diğer şirketler gibi İSPER (İstanbul Personel Yönetim A.Ş.) de tüm çalışanlarını, 39 ilçenin tamamında Binali Yıldırım’ın seçim propagandasını yapmak üzere sahaya sürdü.

İSPER’in Engelliler Merkezi, Kadın ve Aile Sağlığını Koruma, Evde Sağlık, Cenaze ve Defin İşleri, Plaj İşletmeciliği, İnsan Kaynakları, Halkla İlişkiler, İlaçlama, Kreş, Sahipsiz Hayvanlar, İstanbul Şehir Tuvaletleri Hizmetleri birimlerinde görevli personel, ilçe ilçe gezerek bir kahve zincirinin büyük boy çikolatasını ve AKP’in seçim broşürlerini, İBB’den sosyal market yardımı alan vatandaşlara dağıtıyor.

YOKSUL VATANDAŞA MARKET YARDIMI VAADİ

İSPER yönetimi, işçilerini ve cenaze imamlarını propaganda amaçlı kullanıyor. T.C. kimlik numarası, adres, isim, telefon numarası gibi kayıtlarının olduğu listelerle belediyeden yardım alan vatandaşların kapıları çalınarak, “Binali başkanımızın selamını getirdik. Market yardımı 200 lira artacak. Yeni dönemde kira yardımı olacak. Evinizdeki eksik eşyalar tamamlanacak” gibi vaatlerde bulunuluyor.

YARDIMLARI KESİLENLERE ERDOĞAN’LI TESELLİ!

Yardımları kesilen vatandaşlar ise akşam saatlerinde koordinasyon merkezinden aranıp “Cumhurbaşkanımızın selamları var. En kısa sürede yeniden yardıma başlayacağız” denilerek telefon kapatılıyor. 

MEZAR KAZICILAR VE GASSALLAR EYÜP’TE

Cenaze ve Defin İşleri personellerinden mezar kazıcılar, gassallar, cenaze şoförleri ve cenaze imamları, Eyüp’te kapı kapı dolaşarak Binali Yıldırım’ın propagandasını yaptı.”