MHK'den Cüneyt Çakır'a geçer not

MHK'den Cüneyt Çakır'a geçer not
Beşiktaş-Galatasaray derbisinin hakemi Cüneyt Çakır ve VAR hakemleri MHK'den geçer not aldı.

Beşiktaş - Galatasaray derbisinde hem hakem Cüneyt Çakır hem de VAR odası TFF ve MHK'den geçer not aldı.

Beşiktaş, kritik derbide Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederken mücadeleye damgasını vuran VAR kararları oldu. Hakem Cüneyt Çakır maç boyunca sık sık VAR ile iletişim kurarken kritik dakikalarda verilen kararlar, TFF ve MHK tarafından tam not aldı.

Sporx'de yer alan habere göre TFF ve MHK, Cüneyt Çakır ile VAR odasının verdiği kararların tamamına onay verdi.

ONYEKURU'DAN NECİP'E FAUL

Maçın en çok konuşulan pozisyonlarından birinde Necip Uysal ile Onyekuru, Beşiktaş ceza sahası içinde ikili mücadeleye girmiş ve ardından Cüneyt Çakır, Onyekuru'nun yerde kalmasıyla penaltı noktasını göstermişti. Ancak VAR'da pozisyonu yeniden inceleyen Çakır, penaltıyı iptal etti ve elle oynama gerekçesiyle topu Beşiktaş'a verdi.

VAR odası, bu pozisyon öncesinde Onyekuru'nun Necip'e arkadan faul yaptığını tespit ettiği ve bu nedenle iptalin doğru bulunduğu aktarıldı.

Medel'in uzaklaştırmak isterken Vida'nın elle dokunduğu pozisyonda ise topun hem yakın mesafeden gelmesi, hem vücuttan sekmesi hem de topun santra noktasına doğru uzaklaştırılmak istenmesi kararı haklı gösterdi.

Öte yandan Beşiktaş'ın penaltıdan önce kazandığı çift vuruşta topun ayak mesafesinde mi yoksa kafa mesafesinde mi olduğu tartışılırken Ozan Kabak'ın topa tabanıyla geldiği tespit edildi ve bu kararın da onay aldığı belirtildi.