MHP milletvekili Suriyelileri savundu İYİ Parti çok sert tepki gösterdi

MHP milletvekili Suriyelileri savundu İYİ Parti çok sert tepki gösterdi
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’e çok sert tepki gösterdi. Ataş, “Suriyelileri savunduğun kadar esnafı, çiftçiyi, emekli ve işçiyi savunmadın” dedi.

Dursun Ataş: Bunları vatandaşın yüzüne söyle de adamlığını göreyim

Sığınmacılar sorunu her geçen gün büyürken siyasetin de ana gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. Türkiye’de geniş toplum kesimlerinin ortak rahatsızlık konusu olan Suriyeliler, İYİ Parti ile MHP’yi karşı karşıya getirdi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ın, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili olan İsmail Özdemir’e yönelik Suriyeliler üzerinden yönelttiği eleştiriler dikkat çekti. 

Ataş, Suriyelilere yönelik yaptığı açıklamalar üzerinden kendisini hedef almasının ardından Özdemir’e sert tepki gösterdi.

Ataş yaptığı açıklamada; “Suriyelilerle ilgili düşüncelerini vatandaşın yüzüne karşı söyle de adamlığını göreyim Sarayın Vekili. Suriyelileri savunduğun kadar esnafı, çiftçiyi, emekli ve işçiyi savunmadın!'' diyen Ataş, ''İYİ Parti''ye İP diyerek hakaret ettiğini sanan saray bekçisi, şahsi çıkar uğruna benlik ve değerlerinden vazgeçen Kayseri Mv. İsmail Özdemir, söylemlerimin muhatabı sensin konu ise Suriyelilerdir. Konuyu başka kişi ve alanlar üzerine çekerek algı yaratmanın alemi yoktur” dedi.

Özdemir son yerel seçimlerde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Dursun Ataş’ın o dönem Suriyelilere Kayseri’de iş yeri açtırmayacağını, belediye olarak yetkileri çerçevesinde Kayseri’den gönderilmeleri için çalışacağını ve belediye olarak çocuk ve kadınlar dışında hiçbir şekilde yardım yapmayacağını açıklamasını eleştirerek şöyle demişti; “Ben seçilirsem Suriyelilere şöyle yapacağım, şuraya göndereceğim, bunu yapacağım, bunu edeceğim diyerek yetkisinin de dışına çıkarak bazı provokasyonlara zemin hazırlayabilecek söylemlerden kaçınması gerekir. Türkiye’nin güvenliği pazarda bulunmamıştır”