MHP'li Demirel: 'Hayır'cılar yeni Anayasayı okumamış

MHP'li Demirel: 'Hayır'cılar yeni Anayasayı okumamış
MHP’li Ruhsar Demirel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya’nın “neden ‘evet’ diyorsunuz?” şeklinde yöneltilen soruya cevap veremediğini unutarak, ‘hayır’ diyen partilerin genel başkanlarını yeni Anayasayı okumamakla suçladı.

MHP Genel Başkan Yardımcıs Ruhsar Demirel, Kırıkkale Merkez İlçe Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada Başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bir düğün salonunda konuşan Demirel, 'hayır' diyen parti genel başkanlarını 'yeni Anayasayı okumamak'la suçladı.

Demirel şu ifadeleri kullandı:

"Biz, 16 Nisan'da gidiyoruz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin önderliğinde 'evet' diyoruz. Bu anayasa değişikliğiyle ilgili yapılacak 18 madde, Türkiye'de bir çok şeyi düzlüğe çıkartacak. Yürütmedeki kafa karışıklıkları, uygulamadaki bazı sıkıntılar bitecek. Bizim 'evet'imize karşı duranların asıl başında bulunan siyasi partinin liderinin bu maddeleri hiç okumadan 'hayır' dediğini öğrendik. O yüzden bizler Türk milliyetçileri olarak Rabbimin bize ilk emri olan 'oku'dan yola çıkarak 18 maddeyi hepimiz okuduk. Bu 18 maddede, genç kardeşlerimize seçilme hakkını getiren bu değişikliği, TBMM'de milletvekili sayısının artacağını, hukukun bağımsız ve tarafsız olacağını hepimiz biliyoruz."

İlgili Haberler