MHP'li isim istifasını CHP'li vekile açıkladı. Arap istilasına isyan etti

MHP'li isim istifasını CHP'li vekile açıkladı. Arap istilasına isyan etti
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer'e konuşan MHP Kilis eski İl Başkan Yardımcısı Erol Erkoç, Cumhur İttifakı'nın yanlı politikaları yüzünden istifa ettiğini belirterek Kilis'in Suriye'ye döndüğünü, Türk nüfusunun azınlıkta kaldığını anlattı.

102 milletvekili ile sahaya inen ve halkla bir araya gelen CHP''li vekiller seçim çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kilis''te sokağa çıkan CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer ile konuşan MHP Kilis eski İl Başkan Yardımcısı Erol Erkoç yanlış politikalar yüzünde istifa ettiğini söyledi. Sümer Kilis''te sığınmacı krizinin geldiği noktayı anlatırken Cumhur ittifakının politikalarına isyan etti.

Cumhur İttifakı''nın mülteci politikası yüzünden Kilis''in Suriye''ye döndüğünü belirten Erkoç, şu ifadeleri kullandı:

Bu memleket çok kötü durumda. B memleketin insanları memleketi terk etmek zorunda. Kilisli Kilis''i terk etmek zorunda. Bugün her gün olaylar oluyor. 

"80 BİN NÜFUSLU MEMLEKETE 120 BİN SURİYELİ GELİR Mİ?"

Düşünebiliyor musunuz? 80 bin nüfuslu memlekete 120 bin Suriyeli gelir mi? Bugün en büyük sorunumuz mülteci sorunu. Bugün bunların çocukları yetişiyor, kin ve nefret politikası içinde yetişiyor. Tamam gönderemeyebilir. Ama bu şekilde olmaz. 10 binini Diyarbakır''a gönderirsin, 10 binini Muş''a gönderirsin, 10 binini Hakkari''ye gönderirsin. Nasıl asimile edeceğiz biz bunları. Dünyada en çok asimile edilemeyen ırk Arap ırkıdır. Ben MHP il başkan yardımcısıydım bıraktım. Neden bıraktım? Ben memleketim için bıraktım.

"100 TÜRK ÇOCUĞU OLAN İLKOKULDA 400 SURİYELİ ÇOCUK VAR"

Bu memlekette bazı şeyleri değiştirmemiz lazım. Benim yaşım 46. Aldım çocuğumu adres değişikliği yaparak TOKİ''ye gönderdim. 100 tane Türk çocuğu var Mehmet Ulucan İlk Okulu''nda, 400 tane Suriyeli öğrenci var. Allah bu memleketin yardımcısı olsun. Son sıraya düştük eğitimde. Burası Türkmen şehriydi. Burası bir Arap şehri oldu. Biz memleketimizde bu kadar Suriyeli istemiyoruz. Biz Arap düşmanı da değiliz. Biz memleketimizi korumak istiyoruz."

İlgili Haberler