MHP’li isimden AKP’ye ikinci çözüm süreci tepkisi

MHP’li isimden AKP’ye ikinci çözüm süreci tepkisi
MHP’li belediye meclis üyesi Faruk Balkız, İstanbul seçimi sonrası AKP’ye ikinci çözüm süreci üzerinden sert tepki göstererek, “Türk Milleti, 2. ihanet sürecini başlatmak isteyenlere cevabı vermiştir! Kendi ayağınıza sıktınız” dedi.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

Bursa’nın Yenişehir ilçesinin MHP’li Belediye Meclis Üyesi Faruk Balkız, 23 Haziran seçiminde Ekrem İmamoğlu’nun zaferi sonrası AKP’ye ikinci çözüm süreci üzerinden sert tepki gösterdi.

Balkız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ahmet Kaya açıklaması ve teröristbaşı Öcalan’ın mektubunun Anadolu Ajansı’ndan son dakika haberi olarak servis edilmesine verdiği tepkide Türk Milleti, 2. ihanet sürecini başlatmak isteyenlere cevabı vermiştir! Kendi ayağınıza sıktınız. Yüce Türk milleti dur demesini de yürü demesini de bilir” ifadelerini kullandı.

faruk.png

MHP’li Faruk Balkız Faceook hesabından yaptığı paylaşımı MHP yönetiminden gelen sert tepkiler nedeni ile bir süre sonra kaldırdığı iddia edildi.

İKİNCİ ÇÖZÜM SÜRECİ NASIL BAŞLADI

YSK’nın 6 Mayıs tarihinde İstanbul’daki büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin iptal edilmesi yönünde aldığı hukuksuz karar sonrası büyük tepki çeken gelişmeler yaşanmıştı. Önce PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatları ile görüşmesi yönündeki yasak kaldırılmış ve Öcalan Avukatları ile 4 kere görüşmüştü. Son olarak bugün, Öcalan’ın avukatları beşinci defa İmaralı’ya gitmek için savcılığa başvurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İstanbul seçimlerine sayılı günler kala Ahmet Kaya’nın Paris’te bulunan mezarının, ailesinin isteği olması durumunda Türkiye’ye getirilebileceğini söylemişti. Erdoğan ayrıca, teröristbaşı Öcalan’ın İstanbul seçimi için verdiği mesaj ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Özellikle Demirtaş'ın 7 ayrı açıklaması var. Bu açıklamayı bizler de öğrendik. Çok açık ve net şu anda CHP'nin adayına bu desteği açıklıyor. Çok ilginç olan nedir? Burada Apo'nun yaptığı açıklamadır. Olaya şöyle bakıyorum. Bizim derdimiz o değil. Oralardan bize ne gelir ne gelmez bunları az çok kestiriyoruz. Burada bir iktidar mücadelesi var. Bu iktidar savaşında HDP-PKK kanadında yaşanan Öcalan-Demirtaş noktasında iktidar savaşında ciddi kayma gösteriyor. Bu süreç içerisinde Öcalan kendi iktidarını bunlara kaçırmak istemiyor. Demirtaş'a hesap sormaktan tutun da dağa hesap sormaya varıncaya kadar. Onların kendisine ihanet ettiği yönünde. Buna yönelik kesin tavırları var. Bu süreç içerisinde yaptığı açıklamada 'eğer siz beni destekliyorsanız, benim arkamda olan bir partiyseniz ne oraya ne şuraya değil siz kendi gücünüzü ortaya koymalısınız, herhangi bir yere değil kendi tarafsızlığınızı ortaya koymalısınız' diye bir şey. O anlaşılıyor."

“ÖCALAN’IN KIRMIZI BÜLTENLE ARANDIĞINI BİLMİYORDUM”

Erdoğan son olarak, terörist başı Abdullah Öcalan’ın kırmızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan’ın TRT’ye röportaj vermesi ile ilgili yaptığı açıklamada, Öcalan’ın kırmızı bültenle aranmadığını belirterek, şunları söylemişti:

“Osman Öcalan müracaat etmiş ve böyle bir program yapmışsa, Osman Öcalan'ın TRT Kürdi'de böyle bir program yapmışsa onu da bu kurumdaki arkadaşlarımız bilir. TRT Kürdi'yi kurduğumuzda kimse neden kurdunuz demedi. TRT'yi yönetenler bütün hassasiyetleri göz önüne alarak adımlarını atarlar, Kürdi'nin reytingleri yükseltmeyi de düşünür. Ülkeye neyin nasıl faydalı olacağını da düşünür. Buna göre adım atmışlardır.”

İlgili Haberler