MHP'li Parsak'tan 'Türklük bekası' açıklaması

MHP'li Parsak'tan 'Türklük bekası' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türk milleti değil, tek millet" sözlerinin ardından MHP'li Parsak'tan ilginç bir açıklama geldi. Parsak, "Türk milletinin bekası için 'evet' diyeceğiz" dedi.

Yeni anayasa değişiklik paketinin hazırlandığı TBMM Anayasa Komisyonunda Milliyetçi Hareket Partisi'ni temsil eden Milletvekili Mehmet Parsak, yaklaşık 10 gün sonra halk oylamasına sunulacak anayasa metnine vatandaşın niçin "evet" demesi gerektiğini anlattı.

Halk oylamasından "evet" çıkması ile devletin daha korunaklı ve güçlü hale geleceğini savunan Parsak, ayrıca hükümet sistemi tartışmalarının rejim ve devlet krizine dönüşmesinin de bu sayede önüne geçileceğini aktardı.

MHP OLARAK SLOGANIMIZ 'TÜRKLÜĞÜN BEKASI İÇİN EVET'

Parsak, "Vatandaşımız niçin "evet" demeli? Çünkü hükümet sistemi tartışmaları rejim krizi ve devlet krizine yönelmeden önce devletimizi daha korunaklı hale getirmek için daha güçlü ve daha hızlı karar alan ama bunun karşısında da iki başlılığı çifte meşruiyeti ortadan kaldıracak şekilde, hükümet sistemini gündemimizden çıkarma daha güçlü bir Türkiye'yi oluşturmak için "evet" demeliyiz. MHP olarak bizim buradaki 2 temel sloganımızdan birisi "devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet ve Türklüğün bekası için evet."

İlgili Haberler