MHP'li vekil açıklamış: Sinan Aygün'ün mühürlenen kulelerine imar izni böyle verildi...

MHP'li vekil açıklamış: Sinan Aygün'ün mühürlenen kulelerine imar izni böyle verildi...
İş adamı Sinan Aygün'ün açtığı dava ile gündeme gelen TOGO kulelerine imar izninin nasıl verildiği ortaya çıktı. 2018 Bütçe görüşmelerinde konuşan MHP'li Seyfettin Yıldız, söz konusu iznin 15 Temmuz günü yapılan plan değişikliği ile verildiğini ifade ediyor.

ERDEM AVŞAR / YENİÇAĞ

ATO eski Başkanı Sinan Aygün, TOGO kulelerinin belediye tarafından mühürlenmesinin ardından, rüşvet iddiaları ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ortaya atılan iddialar ve yapılan suç duyurusu tepkilere neden olurken, mühürlenen kuleler hakkında dikkat çeken bir ayrıntı daha gündeme geldi.

Öyle ki MHP 26. Dönem Milletvekili Seyfettin Yıldız'ın, 2018 Bütçe Görüşmeleri'nde söz konusu kuleler hakkında yaptığı açıklamalar ortaya çıktı.

"15 TEMMUZ GECESİ..."

Ankara eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, 15 Temmuz günü yaptığı iddia edilen bazı imar planı değişiklikleri ile FETÖ'cülere kıyak geçtiğini savunan MHP'li Yılmaz, Sinan Aygün'ün, FETÖ firarisi Ömer Akgül’ün ağabeyi Mehmet Akgül ile ortak olduğu TOGO Kuleleri'nin imarını da onayladığını ifade ediyor.

MHP'li Seyfettin Yılmaz'ın, Meclis Tutanakları'na da yansıyan açıklamaları şöyle:

"Bugün, iktidar partisi olarak… Ankara, İstanbul, Bursa gibi birtakım belediyelerin başkanları "metal yorgunluğu" adı altında görevden el çektirildi. Şimdi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı yaklaşık dört yıl içerisinde 4.200 imar değişikliği yapmış. Bu imar değişikliklerine baktığınızda birçoğunun ranta dayalı olduğunu görüyorsunuz.

"MELİH GÖKÇEK'İN HİÇBİR SUÇU YOK MU?"

Ben birkaç tane örnek vermek istiyorum. Hepimizin bildiği, şu Eskişehir Yolu üzerinde eski TOGO'nun yeri olan bir yer. 15 Temmuz’da, tam darbe, ihanet gününün olduğu gün burada bir plan değişikliği yapılıyor, orada AVM ve çok katlı yapılara müsaade ediliyor. 15 Temmuz’dan sonra bir bakılıyor ki bunun sahibi FETÖ'cü ve firar ediyor. Kim bu? Ömer Akgül. Ömer Akgül kim? Ömer Akgül, Rahmi Bıyık'la beraber o rantın merkezi olan Çukurambar'da imar planlarını yapan kişi.

Şimdi, Çukurambar'ı hepiniz biliyorsunuz. Bakın, burada resimler var. Şu resmin garabetine bakın; kimi yerde üç katlı, beş katlı, on katlı yerler yapılırken, kimi yerde kırk kata kadar çıkan yerler var ve bunları yapanların birçoğunun FETÖ'den haklarında soruşturma yapılıyor, haklarında işlem yapılıyor, bir kısmı yurt dışına kaçıyor. Peki, bunlara bu imar düzenlemelerini kimler veriyor? Mevcut Belediye Başkanı Melih Gökçek. Şimdi, burada bu Melih Gökçek'in hiçbir suçu yok mu, hiçbir işleme tabi tutulmayacak mı?"

İlgili Haberler