MHP’nin AKP ile ittifakı, parti tüzüğüne aykırı

MHP’nin AKP ile ittifakı, parti tüzüğüne aykırı
MHP’nin AKP ile yerel seçimlerde yapacağı ittifakın parti tüzüğüne aykırı olduğu ortaya çıktı. Tüzüğe göre, başka bir partiyi ya da bağımsız bir adayı desteklemek kesin ihraç cezasını gerektiriyor.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

MHP’nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından 31 Mart yerel seçimlerde de AKP’nin adaylarını destekleme kararı almasının, parti tüzüğüne aykırı olduğu ortaya çıktı.

Tüzükte yer alan ‘Kesin çıkarma cezasını gerektiren haller’ başlığı altında yer alan A bendinde “Milletvekilliği ve mahalli idare seçimlerinde diğer partilerin veya bağımsız adayların lehine çalışmak ve propagandalarını yapmak, açık veya gizli olarak parti ve adayların aleyhine çalışmak” ifadeleri yer alıyor.

MHP’nin, parti tüzüğünde yer alan bu ifadelere rağmen AKP ile ittifaka devam etmesi kafalarda soru işareti yarattı. Tüzüğe aykırı hareket eden Genel Başkan Devlet Bahçeli ve parti yönetimi hakkında disiplin soruşturması açılıp açılmayacağı ise merak ediliyor.

OY KULLANACAĞI YERDE ADAY ÇIKARMAYACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde Ankara’da oy kullanacak. Ancak, AKP ile yapılan ittifak gereği büyükşehirlerde aday çıkarmayacak olan MHP, buralarda AKP’nin adaylarını destekleyecek.

Bu durumda Ankara'da oy kullanacak olan Bahçeli'nin ne yapacağı ise merak konusu oldu.

İlgili Haberler