Osaka, yarı final mücadelesinde, İsviçreli Olimpiyat şampiyonu Belinda Bencic ile korta çıktı.

Eski dünya 1 numarası Japon raket, rakibini 2-1 ile mağlup etti ve adını finale yazdırdı.

Naomi Osaka turnuvayı kazanması halinde 2018 Indian Wells ve 2019 Pekin''in ardından üçüncü "WTA 1000" zaferine imza atacak.

Miami Açık'ta sürprizler bitmiyor - Resim : 1

Psikolojik sorunlar nedeniyle 2021 yılında spordan uzaklaşarak Dünya sıralamasında 77''inciliğe kadar gerileyen Osaka, zafer kazanması halinde ilk 30''a geri dönebilecek.

Japon raketin rakibi ise 2022''ye fırtına gibi başlayan Iga Swiantek oldu. Birleşik Amerikalı Jesica Pegula''yı 2-0 mağlup eden Polonyalı raket, galibiyet serisini 16 maça çıkardı.

Swiantek (ŞİVİYONTEK) ile Osaka şu ana kadar 1 kez rakip oldu. 2019''da Toronto''da oynanan maçı Japon raket kazandı.

Turnuvanın erkekler çeyrek final mücadelesi ise sürpriz bir sonuca sahne oldu.

Dünya 2 numarası Daniil Medvedev, Polonylaı Hubert Hurkacz''a ( hubert hurkaç) 7-6 ve 6-3''lük setlerle mağlup oldu ve turnuvaya veda etti.

Medvedev eğer yarı finale yükselseydi Dünya sıralamasında 1''inci basamakta bulunan Novak Djokovic''in koltuğuna oturacaktı.