Mikrosoft uyarı yaptı: Türkiye savaşa girebilir

Mikrosoft uyarı yaptı: Türkiye savaşa girebilir
Rusya diğer ülkelere siber saldırılarını arttırdı. Mikrosoft, NATO üyelerinin hedef alındığını söyledi. Üstelik Rusya'nın gerçekleştirmiş olduğu siber saldırılarından yüzde 29'unda başarılı olduğunu açıkladı. Türkiye'nin de tehdit altında olduğunu duyurdu.

Microsoft tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan rapor, Rusya’nın hack girişimlerinin çoğunlukla Baltık ve Balkan ülkelerini hedef aldığını söyledi. Bu ülkelere Türkiye’yi de dahil eden şirket, bölgesel olarak Ukrayna müttefiği olan ülkelerin siber sınırlarına dikkat çekti.

Microsoft’un incelemesine göre, başta Türkiye olmak üzere son iki ayda Danimarka, Norveç, Finlandiya ve İsveç gibi birçok ülkeye yönelik siber saldırı faaliyetleri artış yaşadı. Bu saldırıların Rusya ve Belaruslu bilgisayar korsanları tarafından yapıldığına dikkat çekti.

Yazılım devi ayrıca Ukrayna’nın haricinde 42 ülkedeki 128 kuruluşun ağına izinsiz giriş denemeleri yapıldığını ortaya koydu. NATO üyelerinin hedef alındığını söyleyen Microsoft, son iki aylık süreç içerisindeki Rusya saldırılarının yüzde 29’unun başarılı olduğunun altını çizdi.

Microsoft’un Türkiye ve diğer ülkeleri siber savaş hakkında uyaran raporunda şu ifadeler kullanıldı:

Rus faaliyetleri Baltık ülkelerini hedef aldı ve son iki ay içinde Danimarka, Norveç, Finlandiya, İsveç ve Türkiye’de bilgisayar ağlarını hedefleyen benzer faaliyetlerde artış oldu. Diğer NATO ülkelerinin dışişleri bakanlıklarını hedef alan benzer faaliyetlerin arttığını da gördük.  

Microsoft, hem şirketlerin hem de hükümetlerin bulut ağlarına güvenmesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca vatandaşları da Rus hackerlar tarafından başlatılan sosyal medya operasyonlarına karşı uyardı. Şirket, Ukrayna halkına yönelik Rus propagandasının yüzde 216 civarında arttığını söyledi.

İlgili Haberler