Kullanıcıları şaşırtan Mikrosoft unutkanlığı: Yazılım test aşamasında bırakıldı

Kullanıcıları şaşırtan Mikrosoft unutkanlığı: Yazılım test aşamasında bırakıldı
Microsoft sitenin Insider yazılım test programının web sayfasının sertifikasını yenilemeyi unutunca kullanıcılar şaştı kaldı. Bu unutkanlık kullanıcıların sorun yaşamasına sebep oldu.

CHİP''ten aktarılan bilgilere göre; Windows Insider portalını ziyaret etmeye çalışan kullanıcılar, geçtiğimiz günlerde tanıdık "Bağlantınız gizli değil" uyarısı ile karşılaştılar. Problem kısa bir süre içinde çözüldü. Bu sorunun nedeni ise herkesi gülümsetti.

Insider web sayfası sertifikasının süresi 9 Haziran 2022 Perşembe günü Pasifik Yaz Saati ile 16:59:59''da sona erdi. Microsoft, yani bu sayfadan sorumlu olan Microsoft yetkilisi, sayfanın sertifikasını yenilemeyi unutmuş gibi görünüyor. Yenilenmeyen sertifika, aşağıdaki gibi görünüyor.

Bu tür bir hata bazen olabiliyor. Kasım 2021''de, süresi dolmuş bir sertifika Windows 11 sürüm 21H2''yi etkilemiş ve Windows kullanıcılarının ekran görüntüsü alma aracı gibi belirli uygulamaları açmasını engellemişti. 2020’de ise süresi dolmuş bir kimlik doğrulama sertifikası, müşterilerin Microsoft Teams''e erişmesini engellemişti.

İlgili Haberler