Mikrosoft'un kurucusu Bill Gates ilk CV'ini paylaştı: İşte 48 yıllık CV'deki özel detaylar

Mikrosoft'un kurucusu Bill Gates ilk CV'ini paylaştı: İşte 48 yıllık CV'deki özel detaylar
Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, 1974 yılında hazırladığı 48 yıllık CV'sini sosyal medya üzerinden yayınladı. CV'nin dönemin daktilolarıyla yazıldığı ortaya çıktı. Gates'in öğrencilik yıllarındaki aylık kazancı gözlerden kaçmazken, kendisine ait özel bilgilere de CV'de yer vermesi gündemde tartışma konusu oldu.

CHİP''ten aktarılan bilgilere göre; Microsoft kurucu ortağı Bill Gates'' geçtiğimiz hafta LinkedIn üzerinde eski bir özgeçmişini paylaştı ve şu ifadelere yer verdi:

İster yeni mezun olun, ister üniversiteyi terk etmiş olun, eminim özgeçmişiniz benim 48 yıl önce yaptığımdan çok daha iyi görünüyordur.

Bu açıklamalarda bulunan Gates''in bu özgeçmişi 1974 yılında hazırladığı ortaya çıktı.

Gates ''in açıklamaları bazı kişilerce samimi karşılanmadı çünkü pek çok kişi, Gates''in o sırada olduğu gibi Harvard öğrencileri değil. Lisedeyken, özel liseler için çizelge işlerini halletmek için 10.000 dolardan fazla kazanan bir projeye ortak liderlik etmiyor. Ve Gates''in Microsoft''un son kurucu ortağı Paul Allen ile beraber yaptığı gibi trafik mühendislerinin trafik akışını incelemesi için bir sistem tasarlayan bir işe ortak değil.

Gates''in özgeçmişe eklediği küçük bir kişisel veriler bölümü de bulunuyor. Bu bölümde 5 fit-10 inç boyunda (yaklaşık 1.78 metre) ve sadece 130 pound (yaklaşık 59 kilogram) ağırlığında olduğunu söylüyor. Üstelik Harvard''da birinci sınıf öğrencisiyken 12.000 dolarlık bir maaş geliri olduğu ve istediği maaşın “açık” olduğu yazıyor.

LinkedIn üzerinde bir yorumcunun da belirttiği gibi, Gates’in bildirdiği 12.000 dolarlık maaşın kesinlikle az olmadığı, ve hatta yeni mezunların ötesinde uzun süredir çalışanlar için bile oldukça iyi bir maaş olduğunu rahatlıkla söylenebilir.

Gates''in özgeçmişi, Gates ve diğerleri kişisel bilgisayarların yaygınlaşmasına yardım etmeden önce, 1974 yılından bekleyebileceğiniz gibi, bir daktiloda yazılmış gibi görünüyor. Ayrıca Harvard''da olmadığı zamanlarda ailesiyle birlikte yaşadığı ev adresini de listeliyor. Seattle''ın göl kenarındaki Laurelhurst semtindeki yüzyılın ortalarından kalma nefes kesici modern ev, sadece bir yıl önce 2,6 milyon dolara satıldı.

İlgili Haberler