5 yıllık kule için onarım ihalesi | Gerekçe: Depremler nedeniyle çatlaklar oluştu

5 yıllık kule için onarım ihalesi | Gerekçe: Depremler nedeniyle çatlaklar oluştu
Muğla'da bulunan ve 2017 yılında yapımı tamamlanan Milas Bodrum Havalimanı'ndaki kule hakkında dikkat çeken iddialar ortaya atıldı. Toplam maliyetinin 10.6 milyon TL olduğu aktarılan kulede daha ilk yıllarında gerçekleşen depremler nedeniyle çatlaklar oluştuğu iddia edildi. Kuleye onarım kararı alındı.

Cumhuriyet''ten aktarılan bilgilere göre; Yaz aylarında büyük yoğunluk yaşanan Muğla Milas''ta yer alan Milas Bodrum Havalimanı''na 2015’te ihalesi yapılan, 2017’de tamamlanan bir kule binası inşa edilmişti. İddialara göre kule daha beş yıl bile dolmadan “onarıma” girecek.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) kule binasının güçlendirilmesi ve onarım işleri için yeniden ihaleye çıktı.

KULE İNŞAATINDA SÜREÇ

DHMİ, Milas Bodrum Havalimanı Teknik Blok ve Kule Yapımı için Mayıs 2015’te ihaleye çıkmıştı. Kulenin yapımında yaklaşık 10.6 milyon TL kullanıldı. İşe başlama tarihi Ekim 2015, bitirme tarihi de Mart 2017 olarak açıklandı. 

REFERANS GÖSTERDİ

İhaleyi Türkseven Turizm İnşaat ve Tic. A.Ş kazanmıştı. Firmanın internet sitesinde, tamamlanan projeler içerisinde 5 Ocak 2018 tarihiyle birlikte Bodrum Milas Havalimanı Teknik Blok ve Kulesi’nin fotoğrafı da yer almıştı. Firma bu projeyi referansları içerisinde de gösterdi. Kulenin yapım süreci DHMİ’nin faaliyet raporlarında da yer aldı. DHMİ’nin 2015 ve 2016 faaliyet raporlarında, kulenin belirlenen sürede tamamlanıp hizmete verilmesinin planlandığı belirtildi. 2017 raporunda ise teknik blok ve kulenin tamamlandığına dikkat çekildi. Ancak 2017’de tamamlanan kule için önceki gün yeniden ihale yapıldı. 

DHMİ’nin internet sitesinde yayımlanan ilanda, Muğla Milas Bodrum Havalimanı Teknik Blok Kule Binası Güçlendirme ve Onarım İşleri ihalesi yayımlandı. İlana göre, yapım işi için açık ihale yapıldı. İhalede, işin süresi de 180 gün olarak belirtildi. Buna göre 2017’de tamamlanan kule binası için daha beş yıl dolmadan bu kez de onarım ihalesi açılmış oldu. 

ESKİ BİNAYA DÖNÜŞ

2017’de tamamlanan kulede zaman içerisinde meydana gelen küçük çaplı depremler nedeniyle çatlaklar oluştuğu da iddialar arasında yer aldı. Bu da kulenin ne kadar dayanıklı olduğu sorusunu akıllara getirdi. Yeni kule çok fazla kullanılamadan yeniden eski kule binasına dönüş yapıldı. Bu kadar kısa bir sürede onarıma girecek hale gelen binanın hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler