Millet İttifakı kiminle kazanır diye soruldu! CHP'li Abdüllatif Şener'den bomba yanıt

Millet İttifakı kiminle kazanır diye soruldu! CHP'li Abdüllatif Şener'den bomba yanıt
CHP'li Abdüllatif Şener, Milet İttifakı adayı ve seçimlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

AKP kurucularından ve eski Başbakan Yardımcısı olan, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Cumhuriyet''ten İklim Öngel''in sorularını yanıtladı.

"BAŞLAR BAŞLAMAZ ZENGİNLEŞME İŞTAHI BAŞLADI"

- Sizi ve Erdoğan’ı yan yana getiren dava neydi?

Devlet, bürokratik değil demokratik bir devlet olacak. Çağdaş, demokratik değerlerle siyaset yapılacak. Hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, insan hakları, “Yurtta sulh cihanda sulh” olacak. 3Y ile yani “yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla” mücadele edilecek. Bunlar bu partinin bir araya getirdiği insanların ortak hedefiydi. Bir baktık ki biz gece gündüz uğraşırken diğer arkadaşların gözleri “Nereden ne çarparız” diye dolaşırmış. Bir başımızı kaldırdık, her taraf talan ediliyor. Bazıları “Ben varken iyiydi, benden sonra karıştı” derler. Öyle bir şey yok. Başlar başlamaz zenginleşme iştahı da başladı.

"İKİ AY BİRBİRİMİZLE KONUŞMADIK"

- Peki niye hemen ayrılmadınız?

Erdoğan başbakan olduktan sonra ilk haftalarda yolumuz özelleştirmelerle ayrıldı. Hatta iki ay birbirimizle konuşmadık. Bırakmadım çünkü ben milletvekilinin listeye girdiği parti ve seçmen arasında sözleşme olduğuna inanırım. Ben, önümüzdeki seçimlerde aday olmamaya karar verdim.

"İKTİDARA GELDİĞİMİZ GÜN PİYASALAR NORMALLEŞİR"

- İktidar değiştiğinde Türkiye’nin ekonomisi düzelecek mi, doları indirmek, vatandaşın alım gücünü artırmak için yeni gelecek iktidarın ne kadar süreye ihtiyacı var?

CHP iktidara geldiği gün piyasalarda normalleşme başlar. Hükümeti devralmadan bunu herkes hissedecek. Hukuk düzeninin tahrip edilmiş olması ekonomiyi doğrudan etkiliyor. Hukuk devleti yok, mülkiyet hakkı garanti altında değil. Hükümet istediğinin tepesine çöküyor. İçerideki sermaye kaçıyor.

"BEŞER ONAR MAAŞ ALAN VAR"

- AKP içinde bir rahatsızlık görüyor musunuz?

Gördüklerinden rahatsızlık duymamışlarsa bir sorun var demektir. Hem maddi çıkarlar hem de makamlar... Beşer onar maaş alan var. Böyle bir yapı olmuş.

"KARAR VERİCİLERE MÜDAHALE EDİLMEZ"

- Cumhurbaşkanlığı adaylığı için adınız geçiyor?

Ben CHP Konya milletvekiliyim. İşimi iyi yapmaya çalışıyorum. CHP’nin genel başkanı var, ittifakın diğer partileri ve liderleri var. Karar vericilere müdahale, kimsenin görevi değil. Görevimiz, sorumluluk alanımızla meşgul olmak.

"MİLLET İTTİFAKI KAZANIR"

- Peki kiminle Cumhurbaşkanlığı kazanılır?

Millet İttifakı kazanır. İttfakın kendisi çok önemli bir güçtür. Seçimi alacak durumdadır. İttifak, kazanacak olan doğru adayı ilan edecektir.

İlgili Haberler