‘Sürtük’ sözü seçmeni Erdoğan’dan kopardı

‘Sürtük’ sözü seçmeni Erdoğan’dan kopardı
Metropoll Araştırma'nın son yaptığı ankette katılımcılara, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi eylemlerine katılanlara ‘sürtük’ demesi soruldu. Erdoğan’ın sözleri, AKP ve MHP seçmeni tarafından da kabul görmedi.

MetroPOLL Araştırma, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın Gezi eylemlerine katılanlar için kullandığı ve kamuoyunun tepkisini çeken "sürtük" ifadesi ile ilgili anket yaptı.

Halka, "Birisine ''sürtük'' demek hakaret midir?" diye soruldu. Haziran ayında yapılan ankette halkın yüzde 83 hakaret olduğunu savunurken, yüzde 13,8''i hakaret olmadığını savundu.

Ankette, Erdoğan''ın bu ifadeyi kullanması üzerine ise halkın yüzde 76,8''ı bunu doğru bulmadığını, yüzde 18,2''si de doğru bulduğunu söyledi.

AKP SEÇMENİNİN YÜZDE 39''U ''DOĞRU'' DEDİ

Parti tabanına bakıldığında AKP seçmeninin yüzde 39,4''ü Erdoğan''ın bu sözü kullanmasını doğru bulduğunu ifade etti.

Anket, 2 bin 123 kişinin katılımıyla bilgisayar destekli telefonda anket yöntemiyle yapılırken, hata yapı +/-2,08 olarak açıklandı.

“MİLLETİMİZİN DİLİYLE KONUŞTUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘sürtük’ ifadelesine gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaparak “Biz hep milletimizin diliyle konuştuk. Milletimiz bu vandalları nasıl tanımlıyorsa biz de öyle dedik.” demişti.

İlgili Haberler