Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitimin detaylarını aktaran Selçuk, velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrencilerin yok sayılmayacağını ve uzaktan eğitime devam edebileceğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüz yüze eğitimde yeni döneme ilişkin yaptığı açıklamanın detaylarını aktardı. 

Selçuk'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"YENİ BİR AŞAMAYA GEÇMEYE HAZIRIZ"

"Salgın sürecinin en başından bu yana dünyadaki gelişmeleri yakından izliyor ve ülkemiz için süreç planlamalarını yapıyoruz. Çocukları ilkokula giden, sınava hazırlanan ya da özel gereksinimleri olan velilerin okulların açılması taleplerini dinledik.

Okulların nasıl bir toplumsal işleve sahip olduğunu bu süreçte gördük. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun değerlendirme kriterleri doğrultusunda, çocuklarımızın ihtiyaçlarını dikkate alarak, onların nerelerde geri kaldığını dikkate alarak kademeli olarak okulları açıyoruz.

Avrupa’nın tamamına yakında okulların tamamında tam zamanlı olarak eğitim başladı. Biz burada kademeli olarak bir geçiş yapıyoruz demiştim daha önce. 21 Eylül Pazartesi günü, hazırlık sınıfı ve ilkokul 1. Sınıf öğrencilerimizde yüz yüze eğitime başladık. Süreci planladığımız gibi yönettiğimiz için planladığımız gibi yeni bir aşamaya geçmeye hazırız."

"VELİSİ TARAFINDAN OKULA GÖNDERİLMEYEN ÖĞRENCİ UZAKTAN EĞİTİME DEVAM EDECEKTİR."

"İlkokulda 1,2,3 ve 4. Sınıflarda, ortaokulda lise hazırlık ve 12. Sınıflar ile köy okullarında tüm kademelerde ve özel gereksinimi olan öğrenciler için tüm kademelerde yüz yüze eğitimin başlayacağı için mutluyum. 12 Ekim Pazartesi günü başlayacak öğrencilerimizde tıpkı ilk okul 1. Sınıfta olduğu gibi yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimin birlikte uygulanacağı bir plan hazırladık.

Yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerimiz haftanın 2 günü okulda olacaklar. Sınıf mevcutları azaltılarak okulda kalış süreleri azalacak. Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası bizim için çok önemli demiştik. Bu aşamada veliler isterlerse çocuklarını okula gönderilmeyebilecek. Çoklar devamsız sayılmayacak. Ancak çocukların uzaktan eğitime devam etmesini istiyoruz çünkü mevcut müfredattan sorumlu olacaklar. Velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenci uzaktan eğitime devam edecektir. Okullarda denetim yıl boyunca devam edecek. Öğretmenlerin Covid-19 eğitimleri tamamlandı."

"KÖY OKULLARINDA DA YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLIYORUZ"

"Köy okullarında da yüz yüze eğitime başlıyoruz. Mevcut süresi az olduğunda taşımalı eğitimle öğrenciler en yakın okula yönlendiriliyordu. Yaptığımız yönetmelik değişikliği ile öğrenci sayısına bakılmaksızın köylerdeki okulların ve velilerin tercihlerine göre okullar açık kalacak. İl Hıfsısıha Kurullarının kararı ile okullar sağlık kriterlerine göre kapatılabilecek. EBA’da yayınlar devam edecek. Tüm yayınlarımız günde 3 gün tekrar ediliyor. Böylece sorumlu oldukları bütün içerikleri için izleme imkanları olsun."

"AYNİ VE NAKDİ YARDIMLAR PEYDER PEY ÖĞRENCİLERE ULAŞTIRILACAK"

"İhtiyaç sahibi olan öğrencilerimizin uzak eğitim için gereken tablet ve bilgisayar ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Bunun için bir dağıtım stratejisiyle hareket ediyoruz. İhtiyaç sahiplerinin ailelerinin gelir düzeyi, kardeşlerinin eğitim durumu gibi kriterler getirdik. Cihazların dağıtımı Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından koordine edilip okul müdürlükleri tarafından ulaştırılması sağlanacak. Yapılan ayni ve nakdi yardımlar peyder pey öğrencilere ulaştırılacak."

"Meslek liseleri ve halk eğitim merkezlerinde öğretmenlerimiz maske ve dezenfektan üretimi için uğraşıyor. Burası bizde diyen öğretmenler gerçekten yürekten işlerini ortaya koyuyorlar. Öğretmenlerimiz öğrencilerini özledi. Tüm kademedeki evlatlarımızı okullarıyla buluşturmayı amaçlıyoruz."