Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Atatürk karşıtı Yavuz Bahadıroğlu için bu mesajı paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Atatürk karşıtı Yavuz Bahadıroğlu için bu mesajı paylaştı
Atatürk karşıtlığı ile bilinen ve Yavuz Bahadıroğlu ismiyle bilinen Niyazi Birinci’nin ölümünün ardından bakanlardan peş peşe taziye mesajları geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da taziye mesajı paylaşması dikkat çekti.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk karşıtlığı ile ve Atatürk hakkındaki çeşitli iftira ve iddialarıyla sık sık gündeme gelen Yavuz Bahadıroğlu yani Niyazi Birinci hayatını kaybetti.
Birinci’nin ölümünün ardından eski sözleri yeniden gündeme gelirken bakanların Bildirici hakkında paylaştığı taziye mesajları da dikkat çekti.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da mesajında "Yaşamını tarih bilimine adayan tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu'na (Niyazi Birinci) Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerine yer verdi.

Birinci için "Eserleriyle nesilden nesile tarih şuuru aşılayan" ifadelerini kullanan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise "Yavuz Bahadıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." mesajını paylaştı.
Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da paylaşımında, şunları kaydetti:
"Güler yüzü ve engin birikimiyle gönüllerde ve bu kubbede hoş bir sada bırakarak terk-i diyar eyleyen Yavuz Bahadıroğlu (Niyazi Birinci) ağabeye Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim, mekanını cennet eylesin, başımız sağ olsun."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Ülkemizin kıymetli kalemlerinden, tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." paylaşımında bulundu.
Taziye mesajı yayınlayan diğer bir bakan da Adalet Bakanı Abdulhamit Gül oldu. Gül mesajında "Gençlik yıllarımızın önemli mütefekkirlerinden, eserleriyle gençliğin ufkunu açan değerli dava adamı Yavuz Bahadıroğlu'nun vefatını üzülerek öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim. Başımız sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

YAVUZ BAHADIROĞLU'NA DAİR

"Mustafa Kemal'in Meclise girerken imamı eliyle iterek terbiyesizlik yaptığını" iddia eden, "Mustafa Kemal'e müteşekkir değilim" diyen Bahadıroğlu, Akit’te "Atatürk olmasaydı, biz olmaz mıydık" yazısında ise "Bir milletin varlığını tek kişiye endekslemek, sağlıklı bir aklın ürünü olabilir mi?.. Olsa olsa, saçma sapanlığın sınırsız hezeyanı olabilir!" ifadelerini kullanmıştı.
Öte yandan Yavuz Bahadıroğlu, TRT 1'de ekrana gelen 'Ya İstiklal Ya Ölüm' dizisinin 'Diriliş ve Abdülhamit gibi Osmanlıyı sevdiren dizilerin Kemalistlerin rövanşı olduğunu' ileri sürerek, "Ya istiklal ya ölüm isimli dizi, son yıllarda yapılan Diriliş, Kuruluş, Abdülhamid gibi Osmanlıyı sevdiren dizilere karşı Kemalistlerin rövanşıdır. Atatürk'ü övme dizisidir. TRT'ye bu dizi kimler tarafından dayatıldı bilmiyorum, ama hesabı iktidardan sorulur" ifadelerini kullanmıştı.