Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a atama tepkisi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a atama tepkisi
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Şubat ayında yapacağı 20 bin öğretmen ataması tepki çekti. Söz konusu rakamın yetersiz olduğu belirtilerek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sert tepkiler geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 yılının Şubat ayında 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirecek.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yaptığı açıklamada son kararın Cumhurbaşkanlığı’nda olduğuna dikkat çekmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Öğretmen adaylarımız sanıyor ki ben oturuyorum bir masaya 20 bin, 40 bin, 60 bin yazıyorum. Bu, ülkenin genel ekonomik durumuyla kabinenin kararıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde sistemin kararıyla olan bir şey bu. Bana kalsa ben ’60 bin az, 80 bin olsun’ derim. Biz şuna bakıyoruz; ‘Hangi alanda, kaç öğretmen ihtiyacımız var’ diye. Bunun da bir istatistiği var.

20 BİN ATAMA KARARINA SERT TEPKİ

Öğretmen atamalarının 20 binle sınırlı kalması ve atamanın önümüzdeki yılın Şubat ayında yapılacak olması büyük tepki çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un açıklamalarına tepki göstererek, “Ya atanmayan öğretmenleri atayıp, eğitimin önünü açacaksınız. Ya da müteahhitlere “araç geçiş garantisi” verip, geçmeyen araçların parasını ödeyeceksiniz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti öğretmen açığını kapatamayacak aciz bir ülke değildir. Ya atanmayan öğretmenleri atayıp, eğitimin önünü açacaksınız. Ya da müteahhitlere “araç geçiş garantisi” verip, geçmeyen araçların parasını ödeyeceksiniz.

Öğretmen atamalarının 2020 Şubat'ta olacağını açıklayan Ziya Selçuk, "Bana kalsa ben 60 bin az, 80 bin olsun derim. Ama inisiyatif Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde" yani 'sarayda' diyor. Eğitimin can alıcı konusunda söz sahibi değilsen koltuk işgali neden?"

yildirim1.jpgyidirim2.jpg

"ŞUBAT'TA 60 BİN ATAMA YAPILMALI"

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’1ın bütçe görüşmelerinde  açıkladığı atanacak öğretmen sayısının yetersiz olduğunu belirterek, Şubat ayında 60 bin öğretmenin atanması gerektiğini söyledi.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Fuat Oktay’ın açıklamasını erken 1 Nisan şakası olarak kabul ediyoruz! 100 bine yakın ücretli öğretmenin çalıştırıldığı, 150 bine yakın öğretmen ihtiyacının olduğu bir durumda Şubat’ta 60 bin öğretmen ataması en makul olandır."

geylan.jpg