Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Andımız açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Andımız açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Danıştay’ın Andımız kararı ile ilgili “Şu an durulan yer Cumhurbaşkanımızın çizdiği yerdir, biz de oradan bakıyoruz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Danıştay’ın Andımız kararı ile ilgili açıklamalar yaptı. CNN Türk’te canlı yayına katılan Selçuk, “Şu an durulan yer Cumhurbaşkanımızın çizdiği yerdir, biz de oradan bakıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Biz bir vizyon açıklıyoruz ama Nisan 2018 yılında çıkmış bir karar gündeme geliyor. 5 yıldır beklemede olan bir karar ama o hafta çıkıyor. Şu an durulan yer Cumhurbaşkanımızın çizdiği yerdir, biz de oradan bakıyoruz. Kararın gerekçesinde bu konunun bilimselliği ile ilgili eleştiri var. Bu bilimsel değil, siyasi bir mesele. Benim bir bilim insanı olarak bununla ilgili bir şey söylediğimde bu bilimseldir demek doğru değil.

Adil davranmak istiyoruz. Gerekirse kız çocuklarımız daha fazla öncelik tanımak lazım, adil olan budur, eşit davranmak değildir.

DİN DERSİ TARTIŞMASI

İçinde zor geçen, zorunluluk geçen bir kelimeden bahsediyoruz. Aslında bu kim için zor ya da zorunlu olarak baktığımızda devlet açısından mı, çocuk açısından mı aile açısından mı? Bir aile çocuğunun din dersi almasını istiyorsa bunu kim neden tartışsın ki?

YAZ TATİLİ KISALACAK MI?

Bizim tatilimiz uzun. Avrupa ortalaması 200 okul günü. Bizde 180 iş günü var. Japonya’da 220 gün. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra 180 iş günü Avrupa’daki gibi 200 iş günü olabilir. Türkiye’nin yüzde 90’ı tarım toplumuyken yazın 3 aylık boşluğu bırakmışlar çünkü tarım yapılıyor. İş tersine dönmüş yüzde 80’i şehirleşmiş ama bu takvim yine aynı kalmış temel çıkmaz bu. Değişebilir. Şu anda 180 iş gününü hemen artırmak gibi bir derdimiz yok. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra orta vadede 180 iş günü Avrupa’daki gibi 200 gün olabilir.

İlgili Haberler