Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan öğretmenlere kötü haber

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan öğretmenlere kötü haber
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, ücretli öğretmenlerin kadroya alınması ya da sözleşmeli olmasının olası olmadığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından ücretli öğretmenlerin kadroya alınması ya da sözleşmeli olma olasılıkları olup olmadığını sordu. Gürer’in sorusuna Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, öğretmenlerin kadroya alınması ya da sözleşmeli olma olasılığının olmadığını söyledi.

“MÜMKÜN DEĞİL”

Bakan Selçuk ise CHP’li vekil Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, bu kapsamda görevlendirilen öğretmenlerin, öğretmen ihtiyacının kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle karşılanamadığı veya öğretmenlerin uzun süre izinli olması gibi durumlarla sınırlı olarak ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirildiğini belirterek, “Bu çerçevede, ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görev yapanlar, yalnızca fiilen yaptıkları ders görevi karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılmakta olup bunun dışında bir uygulama yapılabilmesi mümkün değildir” dedi.

CHP’li Gürer ise, öğretmenlerin sorunlarına iktidarın çözüm üretmesi gerektiğini belirterek, “AKP her alanda çalışanların durumunu sorunlu kıldı. Okullarda aynı öğretmen odasına kadrolu, sözleşmeli, ücretli, vekil tanımları ile öğretmenler çalıştırılıyor” dedi.