Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 89 lisede iş birliği protokolü

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 89 lisede iş birliği protokolü
Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İSO, İTO ve İTÜ arasında, mesleki ve teknik eğitimi sektörle birlikte tasarlayacak “Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı.

89 lisede iş birliği protokolü

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Eğitim ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıkları, İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odası arasında Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde imzalanan "Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü" törenine katıldı. Ziya Selçuk, "Ortaya koyduğumuz bu iş birliği protokolünün, aslında bir çekirdek protokol olmasını ve bütün Türkiye´ye kaynaklık etmesini bekliyoruz.” dedi. Mustafa Varank ise, "Küresel ekonomide dijitalleşmenin öncülüğünde ciddi bir dönüşümün içindeyiz. Meslek liseleri ve üniversite eğitiminin tüm aşamaları beraber ele alınmalı" diye konuştu.

89 OKULDA HAYATA GEÇİRİLECEK

İstanbul´da mesleki ve teknik eğitim veren okullarda eğitim programlarını sektörle birlikte tasarlamayı ve mezunların niteliğini artırarak iş hayatına hazırlamayı amaçlayan protokole göre, faaliyetler İstanbul´da mesleki ve teknik eğitim veren 89 okulda hayata geçirilecek.