Milli Piyango yabancılara mı satılacak?

Milli Piyango yabancılara mı satılacak?
Varlık Fonuna devredilen kamu kuruluşları arasında yer alan Milli Piyango’nun işletme hakkı yabancılara geçecek. Milli Piyangonun ardından ise sıranın Türkiye Jokey Kulübü'ne geleceği belirtildi.

Türkiye Varlık Fonu (TVF) İddaa formülüyle Milli Piyango’nun işletme hakkını devredecek. 10 yıllık işletme hakkı devri için dünya devleriyle görüştüklerini belirten Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez, yıl sonunda devri tamamlamayı hedeflediklerini kaydederek, Milli Piyango’nun 3.5 milyar lira olan gelirinin 10’a katlanabileceğini belirtti. Sönmez, Milli Piyango’dan sonra sıranın Türkiye Jokey Kulübü’ne geleceğini belirtti.

‘YABANCIDAN BÜYÜK İLGİ VAR’

TVF’nin yüzde 100 sahip olduğu Milli Piyango’nun ‘bir olan değerini 10 katına çıkaracaklarını’ aktaran Sönmez “Yerli yabancı büyük oyuncularla konuşuyoruz. Müthiş ilgi var” dedi.

Buna göre, ihaleyi almak almak isteyen firma bir gelir taahhüdünde bulunacak, TVF gelirden pay alacak. TVF müdürü bunu ‘gelir paylaşımı modeli’ olarak tanımladı.

Sözmez yabancı yatırımcılara konuyu anlattıklarını belirterek, “Haziranda teklif alacağız, haziran sonu temmuz başında bu işi kime vereceğimizi tespit ederiz. Devri yıl sonu itibariyle yaparız” dedi.

ÇOK SAYIDA KAMU KURULUŞU FONUN BÜNYESİNDE

Müdür, Milli Piyango’dan sonra sıranın TJK’nin yürüttüğü bahis oyunlarına geleceğini aktardı.

2016’nın sonunda TBMM’de çıkarılan yasayla kurulan TVF Yönetim A.Ş., 100 milyar liraya yaklaştığı tahmin edilen varlığıyla devletin en önemli ekonomik aygıtı konumunda. Çok sayıda devlet kuruluşu bu fonun bünyesine alındı. Fon Sayıştay denetiminden de muaf.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TVF’nin başkanlığına kendini, başkan vekilliğineyse Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ’ı getirmişti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan düzenlemelerle fonun borçlanma limitleri yükseltilmişti.