Milliyet Gazetesi'nde tam sayfa Çin propagandası

Milliyet Gazetesi'nde tam sayfa Çin propagandası
Milliyet Gazetesi, Çin hükümetinin, Uygur Türkleri'ne karşı toplama kamplarını ve işkencelerini görmeyerek, tam sayfa propaganda yaptı.

Demirören Medya Grubu''na ait olan Milliyet Gazetesi''nin, ''Çin Xinjiang'': Etnik Eşitlik Politikasının Tanığı ve Yararlananı'' başlığı ile tam sayfa olarak gördüğü haberde,  Doğu Türkistan''da insan haklarına önem verildiği, insanların eşit haklara sahip olduğu, dini inanç ve özgürlüklerin olduğu yazıldı. 

BU REZİLLİK NASIL SİLİNECEK?

Uygur Türkleri, yıllardır Çin hükümeti tarafından soykırıma uğruyor. Çin hükümeti yerli ve yabancı medya kuruluşları tarafından, ''toplama kampları'' ile gündeme gelirken, Milliyet Gazetesi''nin haberi şaşkınlık yarattı.

Başkan sona kadar reklam amacı güden haberde, Doğu Türkistan''da katliamlar yapılırken, sanki Çin hükümetinin Müslümanlar''a yaptığı zulüm ve işkenceler göz ardı edildi.

İşte o sayfa:

"ÇİN PROPAGANDASI"

Bu haber sosyal medyanın gündem konusuyken, habere tepkiler yağmaya devam ediyor. 

Araştırmacı-yazar Müfid Yüksel, resmi sosyal medya hesabından habere sert tepkiler göstererek, "Uygur Türkleri, Çin/ÇKP yönetiminin Vahşi/Anti-İslam toplama kamplarında her türlü zulme maruz kalırken, camileri yıkılırken, aileleri parçalanmışken; Çinli Hui Müslümanları her türlü baskı altında yaşarken; Milliyet Gazetesinin bugünkü sayısında Uygurlara karşı Çin propagandası" ifadelerini kullandı.

İşte sosyal medyadaki bazı paylaşımlar:

 

 

İlgili Haberler