Milliyetçi camianın ağır toplarından İYİ Parti'ye destek

Milliyetçi camianın ağır toplarından İYİ Parti'ye destek
İYİ Parti'ye destek vereceklerini açıklayan milliyetçi camianın önde gelen isimleri ve Aksaçlılar Kayseri'de düzenlenen iftar programından İYİ Parti milletvekili adayları ile bir araya geldi.

Kayseri DOA tesislerinde düzenlenen ve Başbuğ Alparslan Türkeş’in yol arkadaşı Asım Sancak ile milliyetçi camianın önde gelen isimlerinden Osman Altınkaynak’ın ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine İYİ Parti milletvekili adayları ile iyi parti il ve ilçe yöneticilerinin yanısıra ülkücü ve milliyetçi camianın önde gelen isimleri ve aksaçlıları katıldı.

İYİ Parti’ye ve İYİ Parti adaylarına destek için toplantıya katılanlar arasında Ülkücü Hareketin Dede Korkut’u olarak bilinen Mustafa Öztürk, Gavremoğlu Vakfı Başkanı Naci Gavremoğlu, İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu üyeleri gibi bir çok önemli isim vardı.

Toplantıya katılan İYİ Parti milletvekilleri konuşma yaparak ülkenin durumu ve projeleri hakkında görüşlerini açıkladılar. İYİ Parti milletvekili adayı 15 Temmuz gazisi Fatih Eryılmaz konuşmasında “İktidar sahipleri ülkenin bir beka sorunu olduğunu ifade etmekteler, bu sorun 16 yıl önce olmadığına göre, bu 16 yıllık Ak Parti hükümetinin ürünü olduğunu söylemeliyiz. Şimdi ise problemi ortadan kaldırmak için kendilerini yeniden iktidara taşıyacak destek talep ediyorlar. Bu anlaşılmaz tutuma en güzel cevabın Einstein’ın bir sözü ile verilebileceğini düşünüyorum: “bir sorun onu üretenler tarafından ortadan kaldırılamaz”.

Bu sözden de yola çıkarak şunu tekraren ifade edebiliriz: “Ülke ve millet olarak yaşadığımız problemlerin müsebbibi Ak Parti iktidarıdır; o halde bu sorunların çözümünü onu üretenlerde değil İYİ Parti iktidarında ve Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığında aramalıyız. İYİ PARTİ ekonomiden eğitime, tarımdan ticarete, sağlıktan adalete ve güvenliğe ; güçlü ve ülkenin durumuna vakıf ehil kadrolarla yarınlarımızı emanet edebileceğimiz bir yol açmıştır.”

İYİ Parti Milletvekili Adayı Metin SOYLU ise yaptığı konuşmada ; “Türk Milliyetçileri olarak ömrümüzü Türk Milletinin geleceğinde söz sahibi olabilmek, gelecek nesillere hür ve müreffeh bir ülke bırakabilmek gayesine adadık. Ömrümüzü içinde geçirdiğimiz parti bizim hayallerimizi ve yıllardır verdiğimiz emekleri hiçe sayarak, Türk Milletinin yarınlarına ipotek koyan bir zihniyetle ortaklık kurmuş, üstelik ülkeyi yönetmeye talip dahi olmayarak geçmişimizi heba etmiştir. Türk Milliyetçileri artık tek bir hedefe kilitlenmiştir; o da İYİ Parti ile iktidara gelip yarım kalan hayallerini gerçekleştirme hedefidir. İktidara inanmış bir lider “Meral Akşener” ve iktidara inanmış kadrolarla bu yürüyüşte olmaktan mutluyuz ve inanıyoruz ki başaracağız.”

Türk Milliyetçilerinin Aksaçlılarından olan ve Kayseri’de gençliğin eğitimi için halen Bilgiyurdu Gençlik Derneği başkanlığı sıfatıyla faaliyetlerini sürdüren be Kayserin Dede Korkut’u olarak bilinen Mustafa ÖZTÜRK programda yaptığı konuşmada “Türkiye’nin bir tek adam yönetime dönüştürüldüğünü, bu seçimlerde yeniden bu tek adamın iktidara taşınması durumunda milletimizin ayrıştırılacağını, geçmiş 16 yıllık iktidarlarında maruz kaldığımız ve bedelini çok ağır biçimde ödediğimiz sorunların daha da ağırlaşarak milletimizin yarınlarının üzerine bir karabasan gibi çöküleceği” uyarısında bulundu. ÖZTÜRK konuşmasında “Türk Milliyetçilerinin-Ülkücücülerin bu iktidarın geçmiş günahlarına ortak olamayacağını, geleceği de bunlarla kuramayacağını ifade ederek; tek yolun Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı seçilmesi, İYİ Parti kadrolarının ise Meclis çoğunluğunu alarak ülkeyi hızla demokrasi ve milli egemenlik zeminine oturtması olduğunu” söyledi.

Ülkücü-Milliyetçi Hareketin kanaat önderlerinin yaptıkları kısa konuşmalarla Meral Akşener’e ve İYİ Parti milletvekili adaylarına desteklerini açıklaması ile program son buldu.

Program katılımcıları şu şekilde:

Mustafa ÖZTÜRK - Eğitimci, 1980 öncesi MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Eğitim Sorumlularından, Türk Ocakları Eski Yöneticisi, İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi

Asım Sancak - Alparslan Türkeş’in Dava Arkadaşı

Abdülkadir Yuvalı - Prof., Kurucular Kurulu Üyesi

Metin Cihan - İYİ Parti Kocasinan Bld. Meclis Üyesi

Osman Altınkaynak - İşadamı, İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı

Naci Gavremoğlu - Gavremoğlu Vakfı Başkanı

Halit Erkiletlioğlu - MHP Eski Yöneticisi

Necmettin Feyzioğlu - Sanayici

Osman Sel - MHP Eski Yöneticisi, Eğitimci

Kadir Özdamarlar - Eğitimci

Cemal Oğuzhan - İşadamı, MHP Eski Yöneticisi

Bekir Özkan Gülmez - Avukat, Eski Baro Başkanı

Ali Bekarlar - Avukat,

Ali Benli - Türk Eğitim-Sen Eski İl Başkanı Orhan Köksal - Ülkü Ocakları Eski İl Başkanı, Yeni Ufuklar Derneği Kayseri Şube Başkanı

Ahmet Özsoy - MÇP Kurucu Genel Başkanı, Eczacı

M. Adnan Öztürk - Prof. , Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı

Kemal Şendil -  Hisarcık Eski Belediye Başkanı

Mustafa İlhan - Yeşilhisar Eski Belediye Başkanı, Eğitimci

Vahdi Elbaşı - Gençlik Spor Eski İl Müdürü

Ayşe Ünlükara -

Kemal Sandık - İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi...  gibi isimlerin bulunduğu gözlendi.

Kamil Karamete - İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı, DYP Eski İl Başkanı

Mesut Uçan - İYİ Parti Milletvekili Adayı , Genç Parti Eski İl Başkanı

Hüseyin Tekin - İYİ Parti Milletvekili Adayı, Kurucu İl Başkanı

Berrin Eyidemir - İYİ Parti Milletvekili Adayı, Genel İdare Kurulu Üyesi

Metin Soylu - İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Milletvekili Adayı