"Milyon dolarlık spor kulüplerin borcunu yapılandırma gücünüz varsa..."

"Milyon dolarlık spor kulüplerin borcunu yapılandırma gücünüz varsa..."
Esnaf ve çiftçinin zor durumda olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, "Milyon dolarlık spor kulüplerinin ve yandaş iş adamlarının batık şirketlerinin borçlarını yapılandırma gücünüz varsa küçük esnafımızın da borçlarını lütfen yapılandırın" dedi.

ERDEM AVŞAR / YENİÇAĞ

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, küçük esnafın ve çiftçinin durumunu Meclis gündemine taşıdı.

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Bahşi, "Hükûmet yanlış politikalar sonucu oluşan bütçe açığını, bu olumsuz süreçte hiçbir dahli olmayan fakir fukaranın yediği ekmekten, içtiği sudan, sofradaki zeytin, peynirden çıkarmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Son dönemde temsilcilerimizin Avrupa'da aldığı kötü sonuçlar tartışmalara neden olurken spor kulüplerinin ve iktidara yakın iş adamlarının borç yapılandırmalarına dikkat çeken İYİ Parti Antalya Milletvekili Bahşi, "Milyon dolarlık spor kulüplerinin ve yandaş iş adamlarının batık şirketlerinin borçlarını yapılandırma gücünüz varsa küçük esnafımızın da borçlarını lütfen yapılandırın" şeklinde konuştu.

"ZARARINA DAHİ ALAN OLMAYINCA KOMŞULARA DAĞITTIM"

"Bugün Antalya Kumluca ilçesi Ziraat Odası eski Başkanı Zeki Öztürk aradı, diyor ki: "Sabah 500 kilo patlıcan topladım. Önce hâle götürdüm, zararına dahi alan yok. Komşulara dağıttım ki ineklerine yedirsinler." Domates, biber fiyatları ve alımı da hiç farklı değil. Yanlış politikalar bizi bu hâle getirdi. Ne diyeyim ki?

Fakirlerin açlık sınırlarını belirlediniz ama yandaşlarınızın ve zenginlerinizin doyum sınırlarını belirleyemediniz. Bizler milletvekili olarak, memurun, işçinin, asgari ücretlilerin, esnafın, çiftçinin, sanayicinin, hatta emeklilerimizin daha çok nasıl üretime katkı sağlayacağını, nasıl kazanacağını, millî gelire daha fazla nasıl katkısı olur, bunları düşünmeli ve yoğunlaşmalıyız.

Değerli milletvekilleri, öncelikle temel vergi politikası harcayandan değil de kazanandan vergi toplamak şeklinde değiştirilmelidir. Beyanname veren mükellef sayısı artırılmalı ve böylece, bazı indirim ve avantajlardan maaş kaynağından kesilen ücretliler de yararlandırılmalıdır. Etkin ve tarafsız bir vergi denetimi uygulanmalı, kayıt dışılığın önüne geçilmelidir. Hükûmet yanlış politikalar sonucu oluşan bütçe açığını, bu olumsuz süreçte hiçbir dahli olmayan fakir fukaranın yediği ekmekten, içtiği sudan, sofradaki zeytin, peynirden çıkarmamalıdır. Bundan vazgeçilmelidir.

“MİLYON DOLARLIK SPOR KULÜPLERİNİN BORÇLARI…”

Değerli milletvekilleri, bu kanun teklifiyle her ne kadar ticareti geliştirmeyi düşünseniz de yaptığınız eylemler bunun tam tersini göstermektedir. Ticaretle uğraşan yatırımcılarımız ve esnaflarımız kâğıt üzerinde yapılan düzenlemelerden çok vergi indirimlerine ve yatırım teşviklerine ihtiyaç duymaktadır. Özellikle KOBİ'lerimiz borçlarının yapılandırılması konusunda beklenti içerisindedir. Milyon dolarlık spor kulüplerinin ve yandaş iş adamlarının batık şirketlerinin borçlarını yapılandırma gücünüz varsa küçük esnafımızın da borçlarını lütfen yapılandırın.”

İlgili Haberler