Erdoğan’ın 3 fezlekesi kayıp

Erdoğan’ın 3 fezlekesi kayıp
CHP’li Kart Erdoğan’a ait fezlekelerin “birilerince” ortadan yok edildiğini iddia etti

Erdoğan’ın 3 fezlekesi kayıp

FEZLEKELERİN Meclis Başkanlığı tarafından ilgili mercilere iade edilmesi üzerine 2014’te soru önergesi verdiğini hatırlatan Kart, “Önergeye cevap verilmediğinden, bir kez daha önergeye konu oldu. Erdoğan’a ait dosyanın devlet eliyle ortadan kaldırılması, yok edilmesi girişiminde bulunulduğunu doğrulayan bir süreç söz konusudur” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan’a ait 3 fezlekenin birileri tarafından ortadan kaldırıldığını iddia ederek konuyu Meclis’e taşıyan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, bunların içindeki bilgileri de açıkladı. Kart, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na  soru önergesi sundu. Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Kart, Cumhurbaşkanı’yla ilgili olan ve adi nitelikteki suçlamaları içeren 3 adet fezlekenin TBMM Başkanlığı tarafından ilgili mercilere iade edildiğinin ortaya çıkması üzerine 18 Eylül 2014 tarihinde soru önergesi verdiğini hatırlatarak, “Önergeye süresi içinde cevap verilmediğinden olay bugün itibariyle bir kez daha önergeye konu yapıldı. Cumhurbaşkanı’na ait 3 adet fezlekenin (dosyanın) devlet eliyle ortadan kaldırılması (yok edilmesi) girişiminde bulunulduğunu doğrulayan bir süreç söz konusudur” dedi. Daha önceki soru önergesine Başbakan tarafından süresi içinde cevap verilmediğinden önergenin TBMM Başkanlığı’nın “Gelen Kağıtlar” listesinde 31 Ekim 2014 tarihinde yayınlandığını belirten Kart soru önergesinde şöyle dedi: “Mezkûr önergemizde TBMM’de bulunan 173 fezlekenin, yasal gereği yapılmak üzere ilgili mercilere iade edildiği, bu dosyalar arasında ağırlıklı olarak 30 Mart 2014 seçimleri sonucunda belediye başkanı seçilen milletvekillerinin bulunduğu, bu arada iade edilen fezlekeler arasında bulunan 3 dosyanın ise 10 Ağustos tarihinde 12. cumhurbaşkanı seçilen R. T. Erdoğan’a ait olduğu, bu dosyalardan ikisinin İBB başkanlığı dönemine ilişkin olduğu, bir dosyada ise Öcalan ve şehitlere yönelik olarak kullanılan hitaplar sebebiyle suç ve suçluyu övme suçlamasının bulunduğu 3 dosyanın akıbeti soruldu.”

‘Gelen Kağıtlar’ listesi
Kart önergesine şöyle devam etti: “Önergemize Başbakan tarafından süresi içinde cevap verilmediğinden önerge TBMM Başkanlığı’nın ‘Gelen Kağıtlar’ listesinde 31 Ekim 2014 tarihinde yayınlandı. Bu sürecin anlamı şudur: Cumhurbaşkanına ait 3 fezleke birileri tarafından ortadan kaldırılmıştır. Böyle bir ihtimali tasavvur etmek istemiyoruz. Bu dosyalar (bu fezlekeler) yine TBMM Başkanlığı’na intikal ettirilmeli ve TBMM Karma Komisyonu’nda Anayasal sürecin gereği yapılmalıdır. 23. yasama döneminde başbakanın bir bölüm milletvekili danışmanlarına ait olan ve ortadan kaldırılan bazı dosyalar gibi bu 3 dosyanın da ortadan kaldırılma girişiminde bulunulduğu anlaşılmaktadır.”