Milyonlarca çocuğun eğitimi kimlere bırakıldı? İşte kritik atamalarda dikkat çeken detaylar

Milyonlarca çocuğun eğitimi kimlere bırakıldı? İşte kritik atamalarda dikkat çeken detaylar
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararı doğrultusunda Talim ve Terbiye Kurulu'na yeni atamalar yapıldı. Atanan isimler dikkat çekti...

Erdoğan''ın atadığı isimlerin bilinmeyenleri: Milyonlarca çocuğun eğitimi hangi derneğe bırakıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''ın Resmi Gazete''de yayımlanan kararına ile Talim ve Terbiye Kurulu''na yeni isimler atandı. Buna göre Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Cihad Demirli, Talim ve Terbiye Kurulu üyeliklerine ise Prof. Dr. Mehmet Karataş, Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Prof. Dr. Bülent Dilmaç, Doç. Dr. Cem Gençoğlu, Dr. Mehmet Gündüz ve Dr. Hüseyin Yorulmaz atandı.

Erdoğan''ın atadığı Prof. Dr. Cihad Demirli, iktidara yakınlığıyla bilinen Önder İmam Hatipliler Derneği''nin (Önder) Yönetimi Kurulu üyeliği yaptı. 

MABEL MATİZ AÇIKLAMASIYLA GÜNDEM OLMUŞTU

Dernek, 27 Haziran 2020''de yapılan YKS''de Mabel Matiz hakkındaki soru için "TYT sınavında sadece İslam dünyasının değil, insanlık aleminin değerlerine savaş açan LGBT zihniyetini savunan bir şarkıcının şarkı sözlerine ilişkin bir soru sorulması kabul edilemez. Bu soruyla sapkın LGBT''yi gündeme getirenler, hesap vermelidir" ifadelerini kullandığı açıklamasıyla gündeme gelmişti.

AKP DÖNEMİNDE İBB''DEN 13.3 MİLYONLUK DESTEK

Ayrıca Önder Derneği''ne AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nin 13.3 milyon TL destek verdiği de ortaya çıkmıştı. 

"AKP MODERNLEŞMESİNİ ANLAYAMADILAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın atadığı başka bir isim Prof. Dr. Mustafa Gündüz de “Önder” içerisinde çalışma yapan isimlerden.

Gündüz, İnsan ve Toplum dergisinde “Türkiye’de İslami Okullar, İnanç, Siyaset ve Eğitim” kitabıyla ilgili yaptığı değerlendirmede İmam Hatipler ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kitapta, özellikle doksanlı yıllardan sonra başlayan muhafazakâr tatil alışkanlıklarına da değinilir (s. 93). Özünde pür bir modernleşme ve sekülerleşme olan, İslam’ın ruhuna aykırı bu uygulamayı muhafazakârlık ve dindarlık davranışı/ayrıcalığı olarak sunmak da oldukça sığ bir yaklaşımdır ve AKP modernleşmesini hiç anlamamaktır. Türkiye tarihinde hiç olmadığı kadar 2000’ler sonrasında modernleşmektedir. Bunu bir dinileşme olarak görmek Türkiye sosyal bilimcilerinin yaygın bir yanılgısıdır."

YENİ BAKAN GÖREVDEN ALDI

Yeni atanan isimlerden Doç. Dr. Cem Gençoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk''un görevden alınması sonrasında göreve gelen Mahmut Özer tarafından Temel Eğitim Genel Müdürlüğü görevinden alınmıştı. Erdoğan''ın bugünkü kararıyla Gençoğlu, Talim ve Terbiye Kurulu üyeliğine atandı.

İlgili Haberler