Milyonlarca öğretmen bu sorununun cevabını merak ediyor

Milyonlarca öğretmen bu sorununun cevabını merak ediyor
Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ile gönderdiği Uzaktan Eğitim Genelgesi’nde öğretmenlerin ve okulların yapması gerekenler belirtildi. Ancak genelgede, öğretmenlerin kafasını karıştıran dikkat çeken ifadeler yer aldı.

Barış Yahya ÇİNÇİN / YENİÇAĞ / ÖZEL HABER

Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Ağustos’ta başlayacak Uzaktan Eğitim dönemi ile ilgili 81 ile genelge gönderdi. Bakanlık tarafından gönderilen genelgede, uzaktan eğitim sürecinde okullarda yapılması gerekenler aktarıldı.

Bakanlık tarafından gönderilen genelgede,EBA üzerinden sunulacak alt yapıyla, açık kaynaklı diğer platformlar ve özel okulların kendi oluşturdukları platformlar üzerinden tüm öğretmenler tarafından canlı ders uygulamaları gerçekleştirilebilecek. Canlı ders uygulamaları, öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında devam edecekleri sınıfın öğretmenleri tarafından yapılacak. Uygulamanın hayata geçirilebilmesi için okullarda oluşacak şubelere 24-28 Ağustos tarihlerinde okul idareleri tarafından sınıf ve branş öğretmeni görevlendirilecek” ifadelerine yer verildi.

Ancak, öğretmenler genelgede yer verilen ifadeler nedeniyle kafa karışıklığı yaşadı. Milyonlarca öğretmen, uzaktan eğitim için okula gidip gitmeyeceğini merak ediyor.

Sosyal medyada paylaşımlarda bulunan öğretmenler ve bazı sayfalar, genelgede, öğretmenlerin okula gitmesinin zorunlu olmadığı gibi bir anlam çıkardıklarını aktardılar.

meb-bir-001.jpg