Milyonlarca vatandaş büyük bir krizden son anda kurtuldu! Bilim Kurulu üyeleri Fahrettin Koca'yı aradı ve...

Milyonlarca vatandaş büyük bir krizden son anda kurtuldu! Bilim Kurulu üyeleri Fahrettin Koca'yı aradı ve...
Yurt dışına gitmesi zorunlu olan bilim insanları ve öğrenciler için yapılması planlanan 4. doz aşı, tüm vatandaşlara açılınca büyük bir kriz yaşandı. Habertürk Gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya olayın perde arkasını anlattı.

İşte Sarıkaya''nın yazısından ilgili kısım:

Akademisyen, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin en büyük yakınmasıydı…

Çünkü batılı ülkelerin ağırlıklı bölümü Sinovac aşısını kabul etmediği için ülkesinde geçerli aşıları olmayana vize vermiyor…

Hal böyle olunca, ABD ve AB ülkelerinde kabul gören Türkiye’de uygulanan tek aşı Biontech’ten iki doz olmanın dışında da çıkar yol kalmıyordu.

TARTIŞMALAR SONUCUNDA BİR KARAR ALINMIŞ

Bu durum son Bilim Kurulu toplantısında da dile getirilmiş.

Özellikle yurt dışında konferans ve toplantıları olan akademisyenlerin ve lisansüstü eğitim görecek öğrencilerin durumları aktarılmış; iki doz Biontech olmamaları halinde bunların yurt dışına çıkmalarındaki zorluğa dikkat çekilmiş…

Tartışma sonucu bir ara yol üretilmiş.

Buna göre yurt dışına gitmesi zorunlu olan bilim insanları ve öğrenciler, işadamlarından bu durumlarını belirtir bir dilekçe ve belge getirmeleri halinde dördüncü dozun açılmasına olanak tanınması kararına varılmış.

Bilim Kurulu’nda alınan bu karar da Sağlık Bakanlığı’nın bürokrasisine aktarılmış.

SAĞLIK BAKANLIĞI ARANMASA...

Sonrası malum…

Ya aktaran ya da aktarılanın anlatma ve anlama yanlışından kaynaklanan nedenle dün bir anda aşıda dördüncü doza herkese birden açıldı.

Haber yayılınca Bilim Kurulu üyeleri Sağlık Bakanlığı’nı arayıp, aldıkları kararı anımsatmış ve herkese zamanından önce yapılacak dördüncü dozun yaratabileceği olumsuzluklara dikkat çekmiş.

Konuyla ilgili Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, duruma müdahale edip dördüncü doz uygulamasını kapattırmış ve Bilim Kurulu üyelerine de ortaya çıkan yanlıştan dolayı özür mesajı yollamış.

Ardından da Bakan Koca ile müzakere edilip, dün öğle saatlerinde twitter üzerinden durumu özetleyen mesajını yayınlaması sağlanmış.

Yaşananlar durumu özetlemeye yeter…

İlgili Haberler