Miras bekleyenleri terletecek yeni şart 'Bunu yapmayan tazminat ödeyecek'

Miras bekleyenleri terletecek yeni şart 'Bunu yapmayan tazminat ödeyecek'
Miras bekleyenleri terletecek yeni şart belli oldu. Bu kurala uymayanlar tazminat ödemek zorunda kalacak.

Kardeşler arası miras paylaşımının nasıl yapılacağını milyonlarca vatandaş merak ediyor. Miras paylaşımı çok hassas bir konudur çünkü kardeşler arasında miras paylaşımı noktasında çeşitli tartışmalar ve anlaşmazlıklar meydana gelebilir. Milyonlarca mirasçıyı ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Hisseli tapu satışlarında yaşanan karmaşıklıklar ve tartışmalar miras paylaşımında yeni şartı devreye soktu.

MİRAS BEKLEYENLER DİKKAT

Posta'dan Tamer Heper'e göre, Milyonlarca kişi, ebeveynlerinden miras kalan gayrimenkul ve dükkan tapularını kardeşleriyle paylaşma sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle hisseli tapu satışlarında karmaşık bir durumla karşı karşıya kalıyor. Miras paylaşımında yaşanan anlaşmazlıkların önüne geçmek amacıyla milyonlarca mirasçıyı ilgilendiren yeni bir kural geldi. Yeni düzenlemedeki şarta uymayanlar ise ciddi tazminat ödemek zorunda kalabilir.

ekran-goruntusu-2023-09-11-081802.jpg

MİRAS PAYLAŞIM SÖZLEŞMESİ

Miras paylaşımı sırasında özellikle miras taksim sözleşmesi yapılırken eşit paylaşım şartının olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Heper, miras paylaşım sözleşmesinin yazılı olarak düzenlenmesinin önemli bir geçerlilik şartı olduğunu açıkladı.

Resmi bir forma bağlı olmasa da sözleşmenin yazılı olması gerektiğine söyleyen Heper, mirasçıların payların nasıl bölüneceği konusunda yazılı bir belge imzaladıklarında bu belgenin geçerli olacağını belirtti.

hjytdhdt.jpg

Tamer Heper kendisine yöneltilen bir soru üzerine, miras paylaşım sözleşmesine uymayan kardeşlerin durumuna da açıklık getirdi. Heper, eksik hükümlerle ilgili net bir yanıt vermenin zor olduğunu söyleyerek uygunsuz durumlarda mal teslimi, iade veya tazminat talep edilebileceğinin altını çizdi. Heper, mirasçıların yazılı bir belgeye dayanarak paylaşım yapmaları gerektiğini açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.