F.Bahçe’ye Kadıköy’de Akhisar’dan tarihi darbe

F.Bahçe’ye Kadıköy’de Akhisar’dan tarihi darbe
Fenerbahçe Akhisar’a kaybetti, liderlik fırsatını tepti. Kanarya 33 maç sonra evinde yenilgi aldı. Konuk ekip 5’te Güray’ın füzesiyle öne geçti.

41’de Meireles sert şutuyla skora denge getirdi. 60’ta Sow direkten döndü. 89’da Ricardo Vaz Te son sözü söyledi. 13’te Emenike yarım metreden topu dışarı attı, tepki çekti

Fenerbahçe haftanın son maçında kendi sahasında Akhisar Belediyespor’a mağlup oldu, şampiyonluk yolunda çok büyük bir darbe yedi: 1-2. Süper Lig’de 33 maç sonra Kadıköy’de kaybeden Kanarya ayağına kadar gelen liderlik fırsatını tepti. Maç öncesi manzara... Taraftarın dilindeki şu sözler ne kadar güzel ifade ediyor Fenerbahçe aşkını... Kanaryam güzel kuşum... Ben sana vurulmuşum... Seni çok sevdiğimi, anlatıyor duruşum... Zirveye otur bugün keyifle, zafer şarkını söyle... Şampiyonluk kupasını; kaldıralım Kadıköy’de... Kanaryam kalplerdesin... İçimi okşar sesin... Sarı-lacivert yüreğim senin altın kafesin... Hüzünlü bakma öyle, haydi bestemi söyle... Haykıralım birlikte: “Ne mutlu seni sevene... Yaşa Fenerbahçe.” Evet, sarı-lacivertlilerde maç  öncesi Şükrü Saracoğlu’nda hesap net ve açık! Akhisar’ı yen ve zirveye çık! Ancak Süper Lig’de kalmadı artık büyük küçük! Savaşan, çalışan, mücadele eden büyük! Rakibin hocası eski Fenerli Roberto Carlos... Golcüsü tecrübeli bir isim Gekas... Doğrusu ikisi de kalite ikisi de as! Yaşamak istemiyorsan evinde yas! O zaman 90 dakika boyunca kendini kas! Sahanın her yerinde topa bas! İsabetli olsun attığın her şut ve pas! Tribünlerin boş olması; Türk futbolunun en büyük yarası! Bunu görmeyenler tavuk karası! Gelelim maça... 5’te Bilal Kısa’nın pasında Güray ceza sahasının dışından topa mükemmel vurdu, Akhisar öne geçti: 0-1. 13’te Kuyt’ın ortasında Caner topu zor pozisyonda ortaya çıkardı, Emenike yarım metreden topu üstten dışarı gönderdi. 41’de Kuyt topu geriye bıraktı, Meireles ceza sahasının üzerinden kaleye adeta bir füze yolladı, skor eşitlendi: 1-1. 48’de Emenike topu ortaya çıkardı, Gökhan Gönül meşin yuvarlağı üstten dışarı yolladı. 52’de Gökhan Gönül mutlak pozisyonda topu bir kez daha üstten dışarı yolladı. 60’ta Caner topu ortaya bıraktı, Sow’un vuruşunda top üst direkten döndü. 89’da kaleci  Lua Lua’nın pasında Mert’i geçen Vaz Te konuk ekibi öne geçirdi: 1-2. 90 dakika sonunda Kanarya evinde 33 maç sonra kaybetti. Fener, Kadıköy’de son yenilgiyi 2012-2013 sezonunun 20. haftasında Sivas’a karşı 2-1’lik sonuçla almıştı.


Kanarya’dan hakeme büyük öfke

* Fenerbahçe’de maçın 48. dakikada yaşanan pozisyon sahadaki oyuncuları ve saha kenarını adeta çıldırttı... Mehmet Topal’ın başına aldığı darbe sonucu yerde kaldığı pozisyona önce avantaj kararı veren Özgür Yankaya daha sonra Akhisar Belediyesporlu oyuncunun ayağından sekince düdüğünü çaldı, ancak bu karar Fenerbahçelileri adeta çileden çıkardı. Çünkü Akhisar savunmasından seken top ceza alanındaki Moussa Sow’un önüne düşmüştü. Bir anda kaleci Oğuz’la karşı karşıya kalan Sow topu ağlara göndermek isterken düdük sesiyle durdu. Bu kararın ardından Fenerbahçeli oyuncular mutlak gol pozisyonunun kesilmesi nedeniyle yoğun itirazlarda bulundu. İsmail Kartal’ın da maçın 4. hakemine sert bir şekilde itiraz ettiği gözlendi.
* Teknik Direktör İsmail Kartal, Akhisar’a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından sert açıklamalarda bulundu. Kartal, “İyi hazırlanmıştık. Maçı kazanıp, moral bulup yolumuza devam etmek istiyorduk. Maçın başından sonuna hakim olan bizdik. Maçın 49. dakikasında 27 numarayı, 4. hakem 3-4 defa at at demesine rağmen atmadı. Devamında Emenike’nin avantajı varken, hem pozisyonu kesti, hem de kart vermedi. Bu bana biraz düşündürücü geldi. Bu kadar baskılı oynadığımız oyunda arkayı boş bırakmamamuz gerekiyor. İyi mücadele ettik, çok net gol pozisyonları kaçırdık. Olmadı, mağlup olduk, taraftarlarımızdan özür diliyoruz” dedi.
*  Sarı kart gören Caner cezalı duruma düştü F. Bahçeli oyuncu Konya maçında yok.