Mişel Aun: "Suriyeliler artık ülkelerine dönebilir"

Mişel Aun: "Suriyeliler artık ülkelerine dönebilir"
Suriyelilerin ülkelerine geri dönmesi için gerekli şartların oluştuğunu belirten Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun, liderlere sığınmacıların Suriye'ye güvenli bir şekilde geri dönmesine katkıda bulunma çağrısı yaptı. Türkiye'nin tavrı merak konusu oldu.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun, Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu toplantısında konuştu. Suriye'de devam eden savaş sebebiyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan sığınmacıların geri dönmesi için gerekli şartların oluştuğunu vurgulayan Aun, dünya liderlerini sığınmacıların Suriye'ye güvenli bir şekilde geri dönmelerine katkıda bulunmaya davet etti.

Sizlere sığınmacı krizinin güvenlik, siyasi, ekonomik ve toplumsal açılardan alt yapı, büyüme ve işsizliğin artmasına kadar Lübnan üzerindeki olumsuz etkilerini hatırlatmamız mı gerekiyor?" ifadelerini kullanan Aun, sığınmacı krizinin, Lübnan'ın Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri programı için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve ekonomik krizi derinleştirdiğini kaydetti.

TÜRKİYE'DEKİ 5.5 MİLYON SURİYELİ NE OLACAK?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye'de kayıtlı/kayıtsız 5.5 milyon Suriyeli olduğunu iddia etmişti. Lübnan Cumhurbaşkanı Aun'un çağrısının ardından Türkiye'nin tutumu merak konusu oldu.