Mısır ile YPG arasında skandal görüşme!

Mısır ile YPG arasında skandal görüşme!
Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin sözde YPG/SDG temsilcisi ile görüştüğü belirtildi. Şükri, bugün yaptığı açıklamada ise, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı'nı bariz bir saldırganlık olarak niteledi.

Berkay BİGEÇ / YENİÇAĞ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör koridorunu ortadan kaldırmak amacıyla Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınar'ı Harekatı tüm hızıyla sürerken, Mısır'da skandal bir gelişme yaşandı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, bugün yaptığı açıklamada Türkiye’nin Suriye operasyonunu bariz bir saldırganlık olarak niteledi ve “Türkiye’nin saldırısı Arap ülkelerini tehdit ediyor” dedi. Bu açıklamanın ardından ise Mısır kaynakları, Şükri’nin YPG/SDG terör örgütü temsilcileriyle Mısır’ın başkenti Kahire’de bir toplantı yaptığını açıkladı.

Terör örgütü YPG/SDG temsilcileri bugün Mısır hükümetinin davetiyle başkent Kahire’ye gitti. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri temsilcilerle görüşmeden önce yaptığı basın açıklamasında Türkiye’nin Suriye’ye yaptığı operasyonu bir an önce durdurmasını istedi.

ŞÜKRİ: "OPERASYON BİR AN ÖNCE DURDURULMALI"

Şükri “Türkiye’nin Suriye operasyonu Arap ülkelerini ciddi bir şekilde tehdit altına sokuyor. Ayrıca operasyon Suriye’deki siyasi çözümü baltalıyor. Kardeş, Arap ülkesi Suriye’nin egemenliğine bariz bir saldırıdır” dedi.

MISIR DIŞİŞLERİ BAKANI TERÖR ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Bakan Şükri yaptığı basın açıklamasının ardından YPG/SDG temsilcileriyle Mısır’ın başkenti Kahire’de bir araya geldi. Mısırlı yetkililerin açıklamalarına göre, toplantıda Türkiye’nin Suriye’deki terör örgütlerine yönelik operasyonun nasıl durdurulacağı konuşuldu.

MISIR’IN TALEBİ ÜZERİNE ARAP BİRLİĞİ BUGÜN TOPLANIYOR

Mısır 9 Ekim’de, Türkiye’nin Suriye’de başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı üzerine Arap Birliği’ni olağanüstü toplantıya çağırmıştı. Toplantıya YPG/SDG’li terör örgütü temsilcilerinin de katılacağı öğrenildi.

Arap Birliği, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Cezayir, Cibuti, Fas, Filistin, Irak, Katar, Komorlar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Moritanya, Oman, Somali, Sudan, Suriye (Üyeliği askıya alınmıştır), Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün ve Yemen’den oluşuyor.

İlgili Haberler