Hala; Stoperler bekleniyor

2020-2021 sezonu geldi dayandı. 13 Eylül Pazar günü Trabzonspor, ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile Şenol Güneş Kompleksi Akyazı Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Her zamanki gibi değilse bile, geçtiğimiz yılki gibi hücum ağırlıklı oynayacak. Ama "ister istemez oynamak zorunda kalacak" da diyebiliriz! Çünkü, Trabzonspor nerede ise son 10 sezondur bir türlü sağlam bir duvar öremediği, çözüm getiremediği savunmanın göbeğindeki stoper sorunu ile başlayacak bu sezona da!

Sezona da iyi başlangıç, yani galibiyet ile girmek istediği için de siyah beyazlı kalede ne kadar çok gol bulabilirse bu işi de sağlama almış olacak. Çünkü çok iyi olmasa da Beşiktaş'ın savunmanın göbeğindeki handikap nedeniyle bordo mavili kalede gol veya goller bulma ihtimali hiç de az değil.

Onun için Trabzonspor'un yediğinden fazlasını atmaktan başka şansı olmadığı uygulama anlaşılan o ki bu sezon da devam edecek.

Muhtemeldir ki, teknik direktör Newton savunmanın göbeğinde ilk maçta Edgar ile Campi'ye görev verecek.

Satılmaya çalışılan Hosseini ile Ümit Milli Takımı'ndan dönen Hüseyin Türkmen, kulübeye oturtulacak. Oysa Beşiktaş karşısında Edgar ve Campi değil, Hosseini ile Hüseyin o mevkiye çok daha önceden geçen yıldan hazırlanarak bugün konmalı idiler.

Anlaşılan o ki, Newton ile aynı kafada olan kulüp yönetimi de, Edgar'dan tutunda, Campi'ye, Hosseini'ye, hatta Hüseyin Türkmen'e kadar savunmanın göbeğindeki tüm oyuncularını gözden çıkarmış durumda.

***

Baksanıza lig başlayacak Trabzon'daki gazetelerin spor sayfalarındaki ortak başlık hala; "Stoperler Bekleniyor" şeklinde.

İsim mi ararsınız?

Rusya'dan, Katar'dan, Avrupa'dan tutunda, Güney Amerika'ya kadar en az 7-8 isim sıralanıyor. Yordan Osorıo'mu dersiniz? Kortney Hause mi? Ya da Vitor Hugo mu? Veya herkesin peşinde olduğu Alpaslan Öztürk mü?

Aslında sadece stoperde arayış sürmüyor.

Savunmanın sağı ile orta alan için de hala arayışlar mevcut. Sakatlanan Pereria'ya Kamil Ahmet Çörekçi ile Serkan'ın varlığı yeterli kabul edilmiyor, Ekvadorlu Chala'dan söz ediliyor. Orta alan için Brezilyalı Dourado'dan dem vuruluyor!

Görünen o ki bu arayış bu Pazar günü oynanacak Beşiktaş maçına kadar değil, transferin kapanacağı Ekim ayına kadar devam edecek. Tabi o zamana kadar da 3 maç oynanmış olacak.

Yani Trabzonspor'un önünde acil kodu ile yediğinden en az bir gol fazlasını atmayı göze alarak oynayacağı 3 maç var.

İşte bana göre sıkıntı bu 3 maçta.

Her an "gitti gidecek" denilen Sorlöth'un yokluğu ile çıkılan 3 maç olduğunda, Trabzonspor'un "yediğimden fazlasını atacağım" hedefi için de sıkıntı yaşayacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok.

Ez cümle; ortada yıllardan beri defansın göbeğindeki sorunu çözemeyen bir Trabzonspor mevcut. Sorunun çözümü için de Hüseyin Türkmen ile Hosseini gibi iki yeteneği de küstürmekten başka bir şey beceremeyen geçmiş gelmiş bir teknik kadro.

 

Yazarın Diğer Yazıları