Mollaveisoğlu’nun mahkum edilmesine tepkiler çığ gibi

Mollaveisoğlu’nun mahkum edilmesine tepkiler çığ gibi
Korkusuz gazetesi yazarı Ümit Zileli, gazetemiz yazarı Tuncay Mollaveisoğlu’nun yapmış olduğu analizden ötürü hapis cezasına çarptırılmasına köşesinden tepki gösterdi. Zileli, “Gazeteciliğe zindan yakışır” ifadesini kullandı.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu’nun, 20 Temmuz 2016 tarihinde kaleme aldığı köşesine dava açılmış, savcı suç teşkil edecek bir durum yok, beraat etmeli demesine rağmen, mahkeme 1 yıl 3 ay hapis cezası vermişti. Cezanın ertelenmemesi ve paraya çevrilmemesi dikkat çekmişti.

Mollaveisoğlu’na verilen bu cezaya Korkusuz Gazetesi yazarı Ümit Zileli sert tepki gösterdi. Gazetesindeki köşesinde konuya değinen Zileli “Bu ülkede adam gibi adam, namuslu gazeteci denildiğinde ilk akla gelecek Mollaveisoğlu hapis cezasına çarptırıldı” ifadelerini kullandı.

İşte Zileli’nin o yazısı:

Gazeteciliğe zindan yakışır!..

Dünyada en çok gazetecinin ülkemiz hapishanelerinde misafir edildiğini herhalde biliyorsunuzdur!..
İşte onlara bir kişi daha katılmak üzere!.. Bu ülkede namuslu, ilkeli, adam gibi gazeteci denildiğinde akla gelecek ilk isimlerden biri olan Tuncay Mollaveisoğlu, dün kaleme aldığı bir köşe yazısı nedeniyle çıktığı mahkemece, üstelik savcı “analiz yapmıştır, suç değildir” mütalaasıyla beraatını istemesine karşın hem de ilk duruşmada 1 yıl 3 ay hapse mahkum oldu!.. Bitmedi, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi Tuncay'ın cezasını ertelemedi, paraya da çevirmedi!..

Tuncay'ın işlediği büyük suçu neydi acaba?.. 15 Temmuz gecesi Tuncay Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelde tatildeydi. Askerlerin baskınına, çatışmaya başından sonuna tanıklık etti. Sonra da gözlemlerini Yeni Çağ gazetesindeki köşesinde yazdı. “At izi it izine karıştı, oyun içinde oyun” diyen, “AKP FETÖ ile mücadeleye kararlıysa; cemaatin mallarına çökmek isteyen siviller içinden değil, kumpas davalarında mağdur olan komutanlar arasından danışmanlar alsın” çağrısı yapan gazeteciyi mahkeme şu gerekçeyle mahkum etti:

-Mollaveisoğlu gazetesindeki yazısında FETÖ'nün şiddet içeren eylemlerini meşru gösterdiği ve övdüğü anlaşıldığından ve bu şekilde terör örgütünün propagandasını yapmak suçu sabit olduğundan…
Eğer bir gazeteci bu yazıyla mahkum edilebiliyorsa, her gazeteci her şekilde yargılanıp içeri tıkılabilir bu ülkede!..
-İstenen de bu olmasın!..

İlgili Haberler