Mors alfabesinde kullanılan iki işaret nedir? Hadi İpucu Cevabı

Mors alfabesinde kullanılan iki işaret nedir? Hadi İpucu Cevabı
Canlı Bilgi Yarışması Hadi'nin bu akşam ipucu sorusu belli oldu. Hadi Instagram'dan, "Mors alfabesinde kullanılan iki işaret nedir biliyor muyuz?" diye sordu. İşte Hadi ipucu sorusu cevabı.

Kısa sürede yüksek takipçiye ulaşmayı başaran Hadi İpucu Sorusu Cevabı belli oldu. Hadi bu akşamki yarışmasının sorusunu Instagram'dan sordu. Mors alfabesi için iki çeşit sinyalin farklı kombinasyonlarının harfleri, sayıları ya da noktalama işaretlerini oluşturduğu bir haberleşme dilidir diyebiliriz. Peki mors alfabesinde kullanılan iki işaret nedir biliyor muyuz? dedi. Peki Hadi İpucu Cevabı ne oldu?

HADİ İPUCU CEVABI

Mors alfabesinde kullanılan iki işaret: Nokta ve çizgidir.

hadi.jpg

MORS ALFABESİ NEDİR

Mors alfabesi 1832 yılında telgraf ile ilgilenen Samuel Morse tarafından 1835 yılında oluşturulmuştur. Mors alfabesi 1837 yılında ise kullanılmaya başlanmıştır. Modern Uluslararası Mors Kodu ise, 1848 yılında Alman Friedrich Clemens Gerke tarafından geliştirilmiştir.

Mors Alfabesinin tanımını yapacak olursak; iki çeşit kısa veya uzun sinyalin farklı kombinasyonlarının harfleri, sayıları ya da noktalama işaretlerinin oluşturduğu haberleşme dili diyebiliriz. Daha çok elektrik ya da radyo sinyali kullanılarak kişiden uzak bir noktaya bir metnin ulaştırılmasında kullanılmaktadır. Ayrıca kısa ve uzun sinyallerin dışında, aralardaki sessizliklerin de anlamı bulunmaktadır. Mesela, kısa aralık harfler arasında, orta uzunlukta aralık kelimeler ve uzun aralıklar cümleleri birbirinden ayırmak için kullanılır.

MORS ALFABESİNİN TARİHÇESİ NEDİR?

Mors alfabesinin tarihi oldukça gariptir. Aslında bunu alfabeyi bulan kişinin bilim adamı olmayışına da bağlamak mümkündür. Mors alfabesi, yukarıda da belirttiğimiz gibi Amerikalı bir ressam olan Samuel Morse tarafından icat edilmiştir. Morse; yoksulluk ve mutsuzluklar ile geçen yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri’nin resmi ressamı olmuş ve ülkedeki önemli tarih olaylarını resme dökmüştür. Daha sonra birçok ünlü general ve siyaset adamının da portrelerini yapmıştır.

Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi bu akşam saat:20.30'da oynanacak.