Mozilla tam 20 yıl sonra o uygulamasını güncelledi. Artık mobile de geliyor

Mozilla tam 20 yıl sonra o uygulamasını güncelledi. Artık mobile de geliyor
Mozilla, 20 yıldır güncelleme yapmadığı e-posta hizmeti Thunderbird'a yeni bir güncelleme yaptı. Eskiden sadece bilgisayarlarda bulunan uygulamanın mobillere de taşınacağı duyuruldu.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Mozilla’nın ücretsiz ve açık kaynaklı e-posta servisi Thunderbird, mobil cihazlar için resmen geliştirilme aşamasında. Mozilla Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Ryan Lee Sipes tarafından Twitter’dan yapılan açıklamada, uygulama ile ilgili planlara yer verildi. 

İddialara göre Thunderbird, Mozilla Vakfı’nın ilgisizliği sonucunda unutulmaya yüz tuttu. Son raporlara göre pazarın yüzde 0,01’inden daha azı tarafından kullanılan uygulama, tasarım başta olmak üzere geniş çaplı düzenlemeye giriyor.

Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Ryan Lee Sipes’in açıklamasına göre, Thunderbird mobil uygulaması “yakın zamanda” kullanıma açılacak. Sipes, tüm senkronizasyonun biraz zaman alabileceğini söyledi. Ancak Mozilla’nın bir numaralı önceliğin Thunderbird için UI/UX (Kullanıcı arayüzü tasarımı/Kullanıcı deneyimi) düzeltmek olacak.

İlgili Haberler