Mucize bitki kısırlığı bitiriyor

Mucize bitki kısırlığı bitiriyor
Kadınlarda kısırlığı bitirmesiyle ünlü olan Hayıt bitkisinin tüm detaylarını paylaşıyoruz….

Hayıt bitkisi; kadınların karşılaştığı hormonsal sorunları gidermeye birebir faydası olduğu ifade edildi.

Hayıt bitkisi düşüklere neden olan progesteron hormonun yüksek olması gibi hormonsal düzensizlikleri gidererek doğurganlığa yardımcı olabilmektedir. Ayrıca, rahmin iç tabaka bölgesindeki endometrial hiperplazi üretiminin artması nedeniyle oluşan hücrelerin aşırı büyümesi durumunu engellemekte, bunların rahim kanseri ile sonuçlanmasını önlemektedir.

HAYIT BİTKİSİ NEDİR?

Hayıt bitkisi küçük siyah, karabibere benzeyen meyvelere sahip. Bunlara hayıt tohumu da deniyor.

Latince adı vitex agnus-castus olarak bilinen hayıt özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen doğal bir bitkidir.

HAYIT TOHUMU NEREDEN ALINIR, NASIL KULLANILIR? TARİFİ…

Hayıt tohumunun bu faydalarından yararlanabilmek için onu nasıl kullanabileceğinizi bilmeniz de şart tabii. O zaman buyursunlar, hayıt tohumu nasıl kullanılır, hemen anlatalım.

Aktarlardan kolayca temin edebileceğiniz hayıt tohumundan çayını demleyerek ya da karışım haline getirerek yararlanabilirsiniz. Yine aktarlardan ve doğal ürünler satan mağaza ve/veya online alışveriş sitelerinden temin edebileceğiniz hayıt tohumu yağını da harici olarak özellikle cilt sağlığınız için kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Hayıt tohumunu çekilmiş olarak (toz halde) alıp şu malzemeleri kullanarak şifa dolu bir karışım hazırlayabilirsiniz: 3 tatlı kaşığı hayıt tohumu tozu, 2-3 yemek kaşığı bal, çeyrek adet limonun taze sıkılmış suyu. Bu malzemeleri küçük bir kasenin içinde güzelce karıştırın ve karışımı her sabah günde 1 yemek kaşığı kadar yiyin. İşte bu kadar.

Hayıt tohumu çayı demlemek isterseniz, 1 su bardağı kaynatıp kenara aldığınız suyun içine 1 tatlı kaşığı kadar hayıt tohumunu bırakın, 5-8 dakika kadar demlenmesini bekleyip süzün ve elde ettiğiniz çayı afiyetle için.

Eğer "Ben ağız yoluyla tüketmek istemiyorum, yağını kullanacağım" derseniz hayıt tohumu yağını aynı oranda zeytinyağı ya da biraz yoğurt ile karıştırarak cildinizde uygulamak istediğiniz tüm alanlara sürebilir, bu şekilde bir süre bekleyip güzelce durulayabilirsiniz.

İŞTE HAYIT OTUNUN FAYDALARI…

-Kadınların karşılaştığı hormonsal sorunları gidermeye birebir faydası olan hayıt otunun erkeklerde cinsel arzuları köreltmek için de kullanıldığı biliniyor.

-PMS belirtilerini azaltmaya yardımcı olur

- Miyom oluşumunun engellemesine yardımcı olur

- Sivilce ve akne oluşumunu engeller

- Doğurganlığa iyi gelir

- Prostat kanserini önlemeye yardımcı olur

- Menopoz belirtilerini hafifletir

- Süt artışına destek olur

- Endometriozis (çikolata kisti) problemine iyi gelir

- Düzensiz adet problemlerini tedavi eder

- Antioksidan özelliklere sahiptir

- Cinsel isteği azaltır

HAYIT TOHUMUNUN ZARARLARI VAR MIDIR?

Hayıt tohumunun bilinen ciddi bir zararı bulunmuyor ancak her şeyde olduğu gibi hayıt tohumu tüketiminde de ölçülü ve dikkatli olmak gerekiyor. Aşırı tüketmeniz durumunda mide bulantısı, adet kanamalarında artış, alerjik bünyelerde kızarıklık gibi yan etkiler söz konusu olabiliyor.

Bunların yanında özellikle hormonal ya da psikolojik tedavilere bağlı ilaç kullanımı söz konusuysa, ciddi, kronik bir rahatsızlık ya da alerji söz konusuysa tabii ki asla ve asla doktorunuza danışmadan kullanmamanız gerekiyor.

Sözün kısası, hiç bilmediğiniz ya da yeni yeni tüketmeye başlayacağınız her maddeyi, ne kadar bitkisel ve doğal olursa olsun tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın ve onun önerileri doğrultusunda hareket edin. Sağlık bu, şakaya da ihmale de gelmez, aman diyelim.

İlgili Haberler