Müdürün zoruna bak: LGS öncesi konuşma yapma hevesi bahçede arbede çıkardı

Müdürün zoruna bak: LGS öncesi konuşma yapma hevesi bahçede arbede çıkardı
Mersin'de Şehit Fatih Soydan Ortaokulu'nda yapılan LGS sınavı öncesi müdür Nusret Akyüz'ün, 20 dakika süren konuşma yapması öğrenci ve velileri çileden çıkardı. Veliler öğrencilerin güneşte tutulmasına itiraz edince çıkan tartışma arbedeye dönüştü.

Okul müdürü Nusret Akyüz, sınav için okula gelerek sosyal mesafe kuralı uygulanmayan bahçede konuşmaya başladı. Müdürün Covid-19 uyarıları ve eğitim ile ilgili konuşması 20 dakika sürünce velilerden ”Yeter artık, bitirin konuşmanızı. Sosyal mesafeye uyulmuyor, güneşte bekleyen çocukları artık içeriye alın” sesleri yükseldi. Bu tepkilere aldırmayan müdür, konuşmasını devam ettirdi.

”ÇEKMEYİN, OKULUMUN ADINI KÖTÜLEYECEKSİNİZ”

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in haberine göre, müdür Akyüz’ün uzun süre konuşmasına itiraz eden velilerden kimisi fotoğraf ve görüntü çekince öğretmen bir kişi ”Çekmeyin, okulumun adını kötüleyeceksiniz” diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine okulun özel güvenlik görevlileri çekim yapan velilere müdahalede edince arbede çıktı. Çıkan arbede kavgaya dönüşmeden duyarlı veliler ve polisin müdahalesiyle güçlükle önlendi.

SOSYAL MESAFEYİ UNUTTULAR

Sınav stresinde olan öğrenciler yaşanan arbedeyi izlemek durumunda kalırken, istenmeyen olayın yatıştırılmasından kısa süre sonra ise yapılan anonsla içeriye alındı. Anons üzerine kapıya bir anda yönelen öğrencilerin sosyal mesafeyi unutarak oluşturduğu yığılma virüsün bulaş riskini de arttırdı.

mersin-okul2-001.jpeg