Muhammed Salah’a rakip taraftarlardan ırkçı küfür

Muhammed Salah’a rakip taraftarlardan ırkçı küfür
İngiliz polisi Liverpool'un Mısırlı oyuncusu Muhammed Salah'a yönelik İslamofobik tezahürat yapıldığının ortaya çıkması üzerine inceleme başlattı.

Sosyal medyada paylaşılan bir video, tribünlerdeki ırkçılık tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Videoda, Liverpool’un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah’a ırkçı küfürler edildiği duyuluyor.

Söz konusu video, Liverpool deplasmanda West Ham United ile 1-1 berabere kaldığı maçta çekildi. Londra Olimpiyat Stadı’nda kale arkasından çekilen videoda, West Ham United taraftarlarının Mısırlı yıldız Salah’a köşe vuruşu pozisyonu sırasında ırkçı küfürler ediyor.

"HİÇBİR GÖZALTI YAPILMADI"

Polisten yapılan yazılı açıklamada, "4 Şubat Pazar günü Londra Stadı'nda oynanan West Ham - Liverpool maçında bir oyuncuya yönelik ırkçı ifadeler içeren sözlü saldırıyı gösteren videonun farkındayız. Memurlarımız videoyu inceliyor. Henüz hiçbir gözaltı yapılmadı ve incelemeler devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

"HERKESE AÇIK BİR KULÜBÜZ"

West Ham United'dan yapılan yazılı açıklamada da kulüp olarak şiddet içeren ve istismara giren hiçbir davranışa hoşgörü göstermedikleri belirtilerek, "Herkese açık bir kulübüz. Yaş, ırk, din, inanç, medeni durum, cinsiyet, cinsel yönelim ve özür ayrımı olmaksızın herkes Londra Stadı'nda sıcak bir şekilde karşılanır." ifadesi kullanıldı.

İngiltere'de ırkçı ve İslam karşıtı gruplar özellikle futbol taraftarları arasında örgütleniyor. Bu tür grupların en büyüğü olarak bilinen "Football Lads Alliance" son 2 yılda başkent Londra'da gerçekleştirdiği kalabalık yürüyüşlerle gündeme gelmişti.