Muharrem İnce MHP’nin askıda ekmek kampanyasını destekledi, iktidara her koşulda destek veren Bahçeli’ye böyle çağrı yaptı!

Muharrem İnce MHP’nin askıda ekmek kampanyasını destekledi, iktidara her koşulda destek veren Bahçeli’ye böyle çağrı yaptı!
Muharrem İnce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başlattığı askıda ekmek kampanyasına destek verdiğini belirterek; ‘Ama Bahçeli bir karar versin, ülke uçuyor mu ekmeğe muhtaç mı?’ dedi…

4 Eylül'de Sivas'ta başlattığı 'Bin Günde Memleket Hareketi' programı kapsamında Gümüşhane'ye gelen Muharrem İnce, Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Fatih Parkı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, Memleketin sorunlarını yerinde tespit etkilerini aktaran İnce, 81 ili gezip sorun ve çözüm önerileriyle ilgili rapor hazırlayacaklarını anlattı.

İNCE’DEN BAHÇELİ’NİN KAMPANYASINA ÖNCE DESTEK SONRA ÇAĞRI

Bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başlattığı askıda ekmek kampanyasıyla ilgili yönelttiği soruya şöyle yanıt verdi:

“Sayın Bahçeli’nin askıda ekmek açıklamasını doğru buluyorum. Bu ülkede ekmeğe muhtaç çok insan var. Yaptığı iş doğrudur. Pek çok belediyemiz bunu yapıyor. Fazla alabilenler alsın, yardımcı olalım. Bunu doğru buluyorum ama Sayın Bahçeli’ye de bir hatırlatma yapmak istiyorum. Desteklediği hükümet ülkenin uçtuğunu söylüyor Bahçeli ise ekmeğe muhtaç insanların olduğunu... Bir karar versin. Türkiye uçuyor mu ekmeğe muhtaç mı? Bunun kararını verirse çok daha iyi bir iş olur diye düşünüyorum...”

Ne olmuştu?

MHP ekmek zammına tepki olarak 'askıda ekmek' kampanyasına başlatmıştı. MHP lideri Devlet Bahçeli, "Hali vakti yerinde her vatan evladı, kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli, eğer 2 ekmek alacaksa 3 ekmek parası ödemeli. Unutmayalım ki inancımız 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ esasına dayanmaktadır." açıklamasında bulundu.

MHP İstanbul İl Başkanlığı Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ''Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Hadis-i Şerif Tüm teşkilat mensuplarımızla, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘Askıda Ekmek’ kampanyasına iştirak ediyoruz.'' ifadelerini paylaştı.