Muharrem İnce'den Fatih Portakal tepkisi

Muharrem İnce'den Fatih Portakal tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gazeteci Fatih Protakal'ı hedef almasına bir tepki de Muharrem İnce'den geldi. İnce, "Türkiye’deki yeni rejiminin niteliğini gösteren son örneklerden biridir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, gazeteci Fatih Portakal'a "Haddini bil haddini bilmezsen haddini bu millet patlatır enseni" sözleriyle yüklenmesine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ardından bir tepki de Muharrem İnce'den geldi. 

İnce, Twitter adresinde, Erdoğan'ın sözlerini 'hedef gösterme' ve 'tehdit' olarak nitelendirdi.

"AKP Genel Başkanı'nın Fatih Portakal'ı tehdit etmesi, hedef göstermesi Türkiye'deki yeni rejiminin niteliğini gösteren son örneklerden biridir" diyen Muharrem İnce sözlerine şöyle devam etti:

"Anayasasında "herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir" hükmü varken bu Anayasal Hakkı hatırlatan Fatih Portakal'a AKP Genel Başkanı'nın söylediği sözler sadece Fatih Portakal'a yönelik söylenmiş sözler değildir.

Bu tehdit ve hedef gösterme Anayasal düzenimize, Anayasal Haklarımıza, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkına, haber alma ve yayma hakkına, özgür basına, kendileri gibi düşünmeyen ve kendilerine biat etmeyen herkese yöneliktir. Kötü yönetim kötü yöntemlerle Türkiye'ye verdiği zararlara gazeteci tehdit ederek, hedef göstererek devam etmekte ve kötü yönetim kaynaklı yaşadığımız onca sorunu gündemden düşürmeye çalışmaktadır."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise yine Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Hatırlatmak bile üzücü ama,
Cumhurbaşkanı, kendisini eleştirenlerin de cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı, vatandaşını hedef göstermez" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler