Muharrem İnce'den McKinsey tepkisi

Muharrem İnce'den McKinsey tepkisi
Muharrem İnce, ekonomide McKisney ile yapılan anlaşmaya çok sert tepki gösterdi. Hükümetin IMF'nin kapısına gideceğini ileri süren İnce, "IMF yerine McKinsey koyarak ne bizi kaldırabilirsiniz ne de küresel finansal piyasaları" dedi.

CHP'li Muharrem İnce, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ABD'li şirket McKinsey ile anlaşma yapıldığına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

McKisney ile IMF'nin yakınlığına dikkat çeken İnce, hükümetin IMF'nin kapısına gittiğini ileri sürdü. İnce, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "IMF’e borç vereceğiz diye dayılanmaktan, IMF’den yardım dilemeye geçiş acılı zor" ifadelerini kullandı.

İnce'nin açıklamaları şöyle:

"IMF’e borç vereceğiz diye dayılanmaktan, IMF’den yardım dilemeye geçiş acılı zor; ama bunu yapmıyor gibi yaparak IMF yerine McKinsey koyarak ne bizi kaldırabilirsiniz ne de küresel finansal piyasaları. Ayıptır! Utandırmayın bu milleti.

Yapamıyoruz deyin, yardım edin deyin, beraber düzeltelim deyin hep birlikte bu krizden çıkalım ama yapamıyoruz deyip çakma yuppilerden yardım beklemeyin, yanarsınız yakarsınız...

Kozmik odaya sizin izninizle taşeron FETÖ üzerinden hukuk otoyolundan, savcılar yoluyla girdiler, danışmanlık şirketi paraşütüyle tepeden devletin çatısından devletin kozmik odalarına girmelerine izin vermeyin, yine kandırıldık diye ağlamayın."

İlgili Haberler