Muharrem Sarıkaya, Erdoğan'ın Davutoğlu planını yazdı

Muharrem Sarıkaya, Erdoğan'ın Davutoğlu planını yazdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni partiyle ilgili planını kaleme alan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, ihraç kararına AKP'nin il ve ilçe kongrelerine Ahmet Davutoğlu'nun müdahalesini engellemek için tedbir konduğunu yazdı.

Deneyimli gazeteci Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın yeni partiyle ilgili tutumunu değerlendirdi.

Erdoğan'ın parti içerisindeki muhalifleri ayıklamak istediğini savunan Sarıkaya, Ahmet Davutoğlu'nu bir an önce sahaya indirerek yarışı hızlandırmak istediğini yazdı.

Sarıkaya ayrıca, Davutoğlu'nun ihraç kararına parti kongrelerine müdahalenin önüne geçmek için tedbir konduğunu ifade etti.

Muharrem Sarıkaya'nın yazısından çarpıcı kısımlar şöyle:

Anlaşılıyor ki AK Parti yönetimi diğer cephede parti kurma çabasını yürüten Abdullah Gül desteğindeki Ali Babacan ekibi istifa edip gittiği için muhalif hareketin parti içinden ayıklanmasını istiyor.

“Çürük diş” gördüklerini bir an önce çekip atma yolunu tercih ediyor.

Aslında hedef Davutoğlu ve arkadaşlarının da sahaya inmesini sağlayıp, sahadaki yarışı hızlandırmak.

Yeni kadro oluşumunda birbirine rakip haline getirmek… Başkanlık sistemine geçişten bu yana hemen her parti “rakibi küçültme” taktiğini diğer cepheye karşı uyguluyor.

“TEDBİRLİ İHRACIN” GEREKÇESİ KONGRE

Davutoğlu ve arkadaşları için talep edilen “kesin ihraç talebi” AK Parti Tüzüğü’nün 117’nci maddesine dayanıyor.
Gerekçesi ise bu maddenin 7. bendine yer alan “Parti yöneticileri, üyeleri veya parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamuoyu önünde gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya küçük düşürücü beyanlarda bulunmak” hükmünü içeriyor.

Ancak dikkat çeken ihraç talebinin “tedbirli” olarak alınması...

Anlaşılan o ki AK Parti yönetimi, başlatılan ilçe ve il kongrelerinde Davutoğlu ve ekibinin faaliyette bulunmasını istememiş.

Çünkü tedbirli olması durumunda, karar kesinleşinceye kadar tüm parti faaliyetlerinden uzak tutulmaları, kongre salonlarına girememeleri gerekiyor.