Muharrem Sarıkaya'dan Aslı Işık'ın iddiasına yanıt. Hamileyken sandalyeden itti demişti

Muharrem Sarıkaya'dan Aslı Işık'ın iddiasına yanıt. Hamileyken sandalyeden itti demişti
İHA muhabirine attığı tokatla gündem olan gazeteci Muharrem Sarıkaya ile ilgili gazeteci Aslı Işık'tan 7 aylık hamileyken Sarıkaya tarafından itildiğini öne sürmüştü. Sarıkaya, hakkındaki iddiaya yanıt verdi.

Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya''nın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportajı sırasında yayında ses kontrolü yapan kameraman İHA muhabiri Ahmet Demir''e vurduğu görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı. Yaşanan skandalın ardından özür mesajı paylaşan Sarıkaya hakkında yeni şiddet iddiaları gündeme geldi.

HAMİLEYKEN SARIKAYA''DAN ŞİDDET GÖRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Bir dönem Habertürk’ün Ankara bürosunda görev yapan Aslı Işık, Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Sarıkaya’nın rutin hareketi bu. Adam şiddeti öyle içselleştirmişti ki, 7 aylık hamileyken bana bundan çok daha fazlasını yapmıştı. Medyanın kelli felli abileri bunların hepsini biliyor. Yer Habertürk tarih: 7. 8.2009” dedi.

Yıllar önce yaşandığını öne sürdüğü şiddet olayıyla ilgili Dijital Gaste''den Egehan Erkün''e konuşan Habertürk Ankara bürosu eski muhabiri Aslı Işık, Muharrem Sarıkaya’nın uzun bir süre mobbingine maruz kaldığını ve hamileyken şiddet gördüğünü öne sürdü.

SARIKAYA: KOCA BİR YALANDIR

Işık’ın iddialarına Sarıkaya’dan yanıt geldi. Sarıkaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "NOT: Olay sonrası tanıyıp tanımadığım birçok kişi hakkımda ağır sözler söyledi, bazıları da ithamda bulundu. Bunlardan biri de Aslı Işık idi. Beni, Ağustos 2009’da “Yedi (7) aylık hamile iken sandalyesini itip düşürmekle” suçladı. Oysa, Aslı Işık bu iddiasını, o tarihte Habertürk Ankara Büro Haber Müdürü olan gazeteci Ahmet Dirican hakkında dile getirmişti. O gün haber merkezinde bulunanlar tarafından iddiasının gerçek olmadığı yüzüne söylendiğinde Aslı Işık, “Ama olsaydı sandalyeden düşebilirdim” diye ilginç bir gerekçeye sığınmıştı.

Bu gelişmelerden o dönem sonradan bilgi sahibi oldum. Onbir (11) yıl önce Ahmet Dirican için söylediği, sonrasında hiç dile getirmediği gerçek dışı suçlamasını, dönüp dolaşıp bugün de bana isnat etmiş olmasının şaşkınlığı içindeyim. Başta açtığı davadaki mahkeme tutanakları olmak üzere, o an haber merkezinde bulunanlar ve gazeteci Ahmet Dirican bunun tanığıdır. İddiası gerçek dışı, koca bir yalandır." ifadelerini kullandı.

“HAMİLEYDİM, BENİ İTTİ SANDALYEDEN DÜŞTÜM”

Işık, Habertürk’ün Ankara’daki haber merkezinde yaşadığı şiddeti şöyle anlattı:

Putin 7 Ağustos’ta Ankara’ya gelmişti. Basın toplantısını izlemeye başka bir muhabir gönderdiler. Sonrasında ise gece 10 gibi, yardımcısı Ahmet Dirican haberi benim yazmamı istedi. Ben de izlemediğim bir haberi nasıl yazacağım deyince, Sarıkaya uzaklardan hışımla gelip beni oturduğum sandalyeden iterek düşürdü.

“HAMİLE OLDUĞUM İÇİN SÜREKLİ MOBBİN UYGULUYORDU”

Şiddet gördüğü esnada büroda birçok muhabir ve yönetici yardımcılarının bulunduğunu belirten Işık, “Olay, gece 10 sularındaydı. O sırada birçok muhabir ve Sarıkaya''nın yardımcıları da büroda bulunuyordu. Birçoğu olayı gördü... Hamile olduğum için sürekli mobbing uyguluyordu. Günde 4 işe gönderiyordu ve eşim işsiz olduğu için mecbur olduğumu bilerek istifaya zorluyordu. Çok uzun ve yorucu bir süreç oldu, 3,5 yıl dayandım. Dava açtım hem işe iade hem tazminat aldım. Ama mobbingde avukat şahit “stedi.” diye konuştu.

''MEDYADAN SOĞUDUM, MESLEĞİMİ BIRAKTIM”

Yaşadığı mobbing nedeniyle mesleğinden soğuduğunu ve işini bırakmak zorunda kaldığını belirten Işık, “Bu süreçte olmayan şeylerden defalarca savunmamı istediler haklı gerekçe olmadığı için işten çıkaramadılar. Süt iznimi kullandırtmadılar. Çok üzüntü verici bir süreçti. Kısaca bir hayatın üstünü örtmek istediler ki bir bakıma örttü de medyadan soğudum ve mesleğimi bıraktım.” İfadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler