Murat İde, "Devlet Bey'in öğrencisi olarak 'hayır' diyorum"

Murat İde, "Devlet Bey'in öğrencisi olarak 'hayır' diyorum"
Bengütürk TV'den 'hayır' dediği için kovulan Genel Yayın Yönetmeni Murat İde kaleme aldığı yazısında, "Devlet Bey'in bir öğrencisi olarak 'hayır' diyorum" dedi.

'Hayır' dediği için Bengütürk TV'den kovulan Genel yayın Yönetmedi Murat İde neden 'hayır' dediğini referanduma sayılı günler kala kaleme aldı. "Sonuç itibarıyla; İktidar partisi yurtiçinde kavga edecek bir şey bulamadığı, mağduriyet edebiyatına malzeme temin edemediği için, ibreyi yurtdışına çevirdi, bu açık.." diyerek 'evet' kampanyalarını eleştiren İde, "Devlet Bey'in öğrencisi olarak 'hayır' diyorum" dedi.

İşte Murat İde'nin o yazısı:

1- Deniyor ki, Avrupa referandumdan "HAYIR" çıkmasını istiyor.. Almanya-Hollanda-Avusturya, kısaca Avrupa'nın tavrı ortada.. Türk Milleti'nin ruh halini, duygularını, genetiğini bilmiyor değiller.. Hangi durumda ne tavır sergileyeceğini en iyi de onlar biliyor ki, 50 yıldır bizi aynı rüya ile oyalamayı başarabilmişler.. E “HAYIR” çıksın istiyorlarsa, bu kadar iyi tanıdıkları bir milletin tercihini “EVET”e çevirebilecek bir tavır sergilemek için ya aptal olmaları lazım, ya da bir hesapları var..

2-Deniyor ki, Amerika referandumdan "HAYIR" çıkmasını istiyor.. Amerika.. Büyük Ortadoğu Projesi'nin uygulayıcısı, büyük abi..Rakka'dan,PYD'den tutun da İstanbul'dan yapılacak uçuşlara IŞİD'li muamelesine kadar, son dönem yaşananlar sizin de kafanızı karıştırmıyor mu?  Büyük abi de Türk Milleti'nin genetiğini en bilen güçlerden.. Öyle olmasa 1952'den beri koca bir ülkeyi, işbirlikçileriyle bu kadar güzel, bu kadar rahat dizayn edebilir, heryere bu kadar kolay sızabilirler miydi? Referanduma doğru, Türk Milleti'ni bu kadar rahatsız edecek sıralı adımları atmak için, ya aptal olmaları lazım ya da bir hesapları var..

3- Deniyor ki, Rusya Türkiye'deki referandum konusunda açık bir pozisyon almaktan kaçınıyor.. E farkı farkedin, Rus diplomasisi sinsidir, kurnazdır, en sessiz tezgahların mucididir.. Onlar da genetik kodlarımızı en iyi bilenlerden.. Ve son günlerde Ankara'nın "Ne güzel dost bu Ruslar" geyiğini bir kenara bırakıp, PYD hamiliği üzerinden bize ettiklerine bakar mısınız? Ve bu tavrın, son günlerde içeride körüklenen "Dünya'ya karşı büyük mücadele içindeyiz" yalanını nasıl da beslediğini görmemek için saf olmak lazım.. Ruslar bunu yaparken, Türk Milleti'nde nasıl bir tepki yaratacağını, referandumda hangi tercihe katkı sağlayacağını bilmiyor olamaz.. Bilmemesi için ya aptal olması lazım, ya da bir hesapları var..

4-Deniyor ki Kürt bölücü hareketi "HAYIR" diyor.. Peki sizin aklınız alıyor mu, bu bölücü hareketin hamisi Barzani’nin Türkiye ziyaretinin ardından olanları.. Referandum sürecinde "SAHTE BİR MİLLİCİLİK" pompalanırken ve de durup dururken, KERKÜK KALESİ'ne Barzani'nin bir köpeği tarafından kürdistan paçavrası asılması size de garip gelmiyor mu? İçeride yaratılmak istenen o sahte milliciliğin yelkenine bundan daha iyi bir rüzgar olur mu?  BDP'nin, pkk'nın ne dediği umurumda bile değil..

"Bak onlar HAYIR diyor" diyenlere de sormak isterim,  -BUGÜNE KADAR HANGİ SÖZLERİNE GÜVENDİNİZ DE, FEDERASYON KAPISINI ARALAYABİLECEK BAŞKANLIĞA KARŞIYIZ DEMELERİNE İNANIYORSUNUZ? -Bugüne kadar hangi tavırlarını muteber buldunuz da, referandum konusundaki beyanlarını samimi buluyorsunuz? kürt bölücü hareketi "HAYIR" çıkmasını istese, kıçları sıkıştıkça yanına koştukları hamileri Barzani böyle bir zamanda böyle bir şey yapar mıydı? Yapması için ya aptal olması lazım, ya da bir hesapları var..

Sonuç itibarıyla; İktidar partisi yurtiçinde kavga edecek bir şey bulamadığı, mağduriyet edebiyatına malzeme temin edemediği için, ibreyi yurtdışına çevirdi, bu açık.. İlla “dayak yiyen” olacak çünkü bundan iyi besleniyor.. Ve maşallah, iktidarın kavga ediyoruz dediği herkeste bu mağduriyet edebiyatının değirmenine kova kova su taşıyor.. İktidarın iddiası o ki, AB,ABD,Rusya (Rusya rezervli) ve kürt bölücü hareketi referandumdan "HAYIR" çıksın istiyor.. Ancak attıkları her adım, EVET cephesinin "BEKA ve MİLLİ DİK DURUŞ" edebiyatını besliyor, dolayısıyla "EVET" cephesinin ekmeğine yağ sürüyor.. Sonuçta kararı Türk Milleti verecek.. "EVET" ya da "HAYIR" diyecek..

Vereceği her karar saygıdeğerdir.. Benim derdim Avrupa'nın, ABD'nin,Rusya'nın, Barzani'nin,pkk'nın bu ‘MASKELİ BALO’su değil.. Benim derdim, attıkları adımların, sergiledikleri tavrın neye hizmet ettiğini bu kadar iyi bilen güçlerin, örtülü "EVET" çalışması.. Bu gerçeği görmemek için de benim aptal olmam lazım.. Dolayısıyla aklımda deli sorular;

1-Bu büyük abiler ters psikolojiyle neden "EVET"e hizmet ediyor?

2- REFERANDUMLA TÜRKİYE'DE "KONTROLSÜZ BİR GÜÇ" YARATIP, IRAK'TAKİ, SURİYE'DEKİ, LİBYA'DAKİ, MISIR'DAKİ GİBİ, SONRA BİZİ ONDAN KURTARMAYA MI GELECEKLER?

Aha en korktuğum da bu.. Ve insanın korktuğu başına gelirmiş.. İşte bu yüzden, üç defa tahtaya vurmalı, mührü de doğru yere.. Doğrudur, Türkiye’nin bir BEKA sorunu var.. Ve bu sorun 3 harfli..pkk’ysapkk, IŞİD’se IŞİD, FETÖ’yse FETÖ, batıysa batı, BOP’saBOP, bugün beka sorunu gördüğümüz ne varsa hepsinin altında, 15 yıldır o 3 harfin imzası var, ortaklığı var, hamiliği var..

Ve biliyorum ki, evdeki peyniri korumak için fareye nöbet yazılmaz.. Peki bu kadar insan saf, bunu görmüyor da, ben çok mu akıllıyım? Estağfurullah.. Benimşansım, bugüne kadar sayın Devlet BAHÇELİ’nin bütün konuşmalarını, sözlerini, değerlendirmelerini ezberlemiş ve özümsemiş olmam.. Onu sadece dinlemedim, elimde kağıt kalem üzerinde çalıştım, düne gittim, bugüne baktım, yarını görmeye çalıştım.. Yani aslında ders çalıştım..

Devlet bey bir eğitimci, ben de son 10 yıldır kendimce iyi bir öğrencisiyim.. Dinlemediğim konuşması, üzerine kafa yormadığım uyarısı yok..Ve bu gerçeği görmemi kolaylaştıran şey..Bugün sevimsiz görüldüğüme bakmayın.. Ben iyi bir öğrenci oldum.. Ve hepimiz biliriz ki, iyi öğrenciler, tembeller tarafından hiç sevilmemiştir.. Sevimsizliğim bundandır.. O yüzden, herhangi bir yere değil, bizzat, bu gerçekleri görmeme büyük katkı veren, en karanlık günlerde Türk Milleti’ni uyaran sese, iyi bir eğitimci olan Devlet beye kulak verip, iyi bir öğrencisi olduğum için, “Bir oyum var, o da,HAYIR” olacak..

İlgili Haberler