Murat Kurum açıkladı! Dipsiz Göl için eylem planı

Murat Kurum açıkladı! Dipsiz Göl için eylem planı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kurutulan Dipsiz Göl'ün eski haline getirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiğini belirterek, 4 maddelik bir eylem planı yapıldığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gümüşhane Valiliği'nin izniyle iki iş adamının kazı yaparak altın aradığı 12 bin yıllık geçmişe sahip Dipsiz Göl'ün kurutulmasına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dipsiz Göl ile ilgili olarak talimat verdiğini aktardı.

Kurum, "Doğal güzellik olarak hepimizin bildiği Dipsiz Gölü'müzle alakalı istemediğimiz bir süreç yaşandı. Buna ilişkin Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da talimatlarıyla Dipsiz Göl'ün eski haline getirilmesi için 4 maddelik bir eylem planı belirledik. Bakanlığımız, bakan yardımcımız ve ilgili genel müdürlüğümüzle olayı yerinde takip ediyoruz, valiliğimizle bu süreci yürütüyoruz" açıklamasında bulundu.

Çalışmalara ilişkin bilgiler veren Kurum, "Bakanlığımız, bakan yardımcımız ve ilgili genel müdürlüğümüzle olayı yerinde takip ediyoruz, valiliğimizle bu süreci yürütüyoruz. Gölümüzü eski haline getirecek, göl kıyısındaki mikroorganizmaları yeniden canlandıracak ve aynı su seviyesini koruyacak şekilde su takviyesi de yapıyoruz." ifadelerini kullandı.