Muratoğlu: "Kaybettiği sadece İstanbul olmayacak"

Muratoğlu: "Kaybettiği sadece İstanbul olmayacak"
YSK'nın İstanbul'da seçim yenilenmesi kararını köşesine taşıyan Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, AKP'nin yeniden kaybedeceğini ancak bu sefer kaybettiğinin sadece İstanbul olmayacağını yazdı.

YSK'nın İstanbul kararını köşesine taşıyan Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, "Bu kadar vizyonsuz olabileceklerini, bir adım sonrasını dahi göremediklerini, bu kadar basit bir denklemi dahi çözemeyeceklerini tahmin etmemiştim." ifadelerini kullandı.

Muratoğlu AKP'nin sadece İstanbul'u kaybetmeceğini söyleyerek, "Belediyenin yolsuzluk dosyaları, vakıflara aktarılan milyarlarca lira… Midesi çok sağlam olup da çıkıp oy veren olacak illa… Yalnız bir farkla… Yine kaybedecek zira kaybettiği bu sefer sadece İstanbul olmayacak!" diye yazdı.

İşte Murat Muratoğlu'nun "Kaybettiği sadece İstanbul olmayacak" başlıklı yazısı:

“Seçimler yenilenmeyecek” demiştim. Halt etmişim. Yeter vurmayın artık, bi durun… Dinleyin, öyle vurun… Anlatacağım…
En azından içlerinden birinin stratejiden anladığını, AKP'nin zevahiri kurtarmak adına bu hamlelere giriştiğini düşünmüştüm.
Bu kadar vizyonsuz olabileceklerini, bir adım sonrasını dahi göremediklerini, bu kadar basit bir denklemi dahi çözemeyeceklerini tahmin etmemiştim.

Olayın birçok boyutu var! Hiçbiri “mutlu son” ile bitmiyor. Bunu bile hesap edemiyorlar. Düşünün, bir de ülkeyi yönetiyorlar. Şansa yaşıyormuşuz resmen!
Kararın alınmasından itibaren her 10 kuruş artan doların Türkiye'ye maliyeti 45 milyar lira… Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yıllık kârına denk bir meblağ… Nasıl anlatacaksın döviz borcu olduğu için batanlara?

Seçim nedeniyle bütün bütçeyi ilk 3 ayda yiyip bitirmişsin. Seçim sonrası deyip mühlet istemişsin. Arkasından seçimi yeniletmişsin. Millet seçim sandıklarını mı kemirsin?
Bütçe açığı yüzde 2 olarak hedeflenmişti. İki katına çıkacak, yüzde 4'e koşacak. Bunun anlamı basit… Ne faizler düşecek, ne kredi verilecek. Kısaca Türkiye büyüyemeyecek.

Seçimler bitene kadar ekonomik önlem falan alınamaz. Türkiye daralmaya devam edecek? Kim böyle bir ortamda işine yatırım yapar, fabrika temeli atar, konut alır ki? Bırakın konutu, çalıştıracak işçi bile almaz!
Yabancı yatırımcıların “Türkiye'nin demokraside eksiklikleri olduğunu biliyorduk ama tam emin olamamıştık. Son YSK kararı ile durumun vahametini daha iyi anladık” demesi normal… Bu saatten sonra niye gelsinler ki Türkiye'ye? Akıllarından zorları mı var?

Esas tehlike “Adalet, demokrasi, istikrar yoksa ben kaçar” diyen Benjamin Franklin… Yani dolar… Merkez Bankası, kamu bankaları vasıtasıyla doları bastırmaya çalışıyor hala… Cephanesi bitti, bitecek? Belli ki dolar fazla aşağı inmeyecek.
Belediyenin yolsuzluk dosyaları, vakıflara aktarılan milyarlarca lira… Midesi çok sağlam olup da çıkıp oy veren olacak illa… Yalnız bir farkla… Yine kaybedecek zira kaybettiği bu sefer sadece İstanbul olmayacak!

Tamam, mahkemenin verdiği karara saygı duyulması gerekiyor lakin “Anayasa Mahkemesi kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum”u kim demişti o aklıma gelmiyor! Biz de böyle yapabiliyor muyuz yoksa kişiye özel “saygı hakkı” mı veriliyor?
Şu şansa bakın ki Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin görev süreleri tarihte ilk defa uzatıldı. O da bu seçime denk geldi, maraza çıktı! Ne alakası var? YSK her zaman tam bağımsızdı!
Bizim 17 yıldır anlatamadığımız “AKP'nin gerçekte ne olduğu” sorunsalı, YSK'nın son kararıyla tam olarak anlaşıldı. Ne yalan söyleyeyim, hoşuma gitti seçimin tekrarı!