Kamu memuru olmak isteyenler dikkat! Başvurular başladı

Kamu memuru olmak isteyenler dikkat! Başvurular başladı
Muş Alparslan Üniversitesi 50 sözleşmeli personel alacak. Son başvuru tarihi 19 ocak 2022 olarak açıklandı.

Muş Alparslan Üniversitesi 50 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. 

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğünden: “Üniversitemizde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4''üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek ve giderleri Özel Bütçeden karşılanmak üzere 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın Ek 2''nci maddesinin (b) fıkrasına göre aşağıda belirtilen unvanlarda Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim için 2020 yılı KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın toplam 50 (elli) adet sözleşmeli personel alınacaktır.” Açıklaması geldi.

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48''inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2) Tercih edilecek pozisyonun karşısında yer alan şartları taşıyor olmak.

3) 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu uyarınca yaptırılacak olan arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

4) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

5) Görevini yapmasına engel hastalığı bulunmamak.

6) 2020 yılı KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak, lisans düzeyi için KPSSP3, ön lisans düzeyi için KPSSP93 ve ortaöğretim düzeyi için KPSSP94 puanı esas alınacaktır. Adayların KPSS puanının, başvurduğu ilanın KPSS puan türüne uygun olması gerekmektedir.

7) Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kuramlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." hükmüne uygun olması gerekmektedir.

Adaylar başvurularını ilanın Resmi Gazete''de yayımlandığı tarihten itibaren on beş gün içinde (mesai saati bitimine kadar) Muş Alparslan Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına ŞAHSEN yapacaklardır.

Başvuru Başlangıç : 05 Ocak 2022

Başvuru Bitiş : 19 Ocak 2022 (Mesai bitimine kadar)

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

1) Başvuru Formu Üniversitemiz internet sayfasından temin edilecektir. (Fotoğraflı ve imzalı), (Adaylar başvuracağı unvanı belirtmek zorundadır.)

2) Nüfus cüzdanı/TC kimlik kartı fotokopisi (Net ve okunur olmalıdır.)

3) Diploma fotokopisi veya Mezuniyet Belgesi (e-Devlet çıktısı kabul edilecek olup, sorgulama kodu net ve okunur olmalıdır.)

4) 2020 KPSS (B) grubu sınav sonuç belgesi. (Sorgulama kodu net ve okunur olmalıdır.)

5) Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak. (Askerlik Durum Belgesi e-Devlet üzerinden alınan belge kabul edilecektir.)

6) Adli Sicil Kaydı. (e-Devletten resmi kurum / memuriyet seçeneği kullanılmalı.)

7) Başvurulan unvanda isteniyor ise, iş tecrübesini gösterir onaylı belge/ katılım belgesi/sertifika.

8) Detaylı Hizmet Dökümü. (e-Devletten SGK tescil ve hizmet dökümü / barkotlu belge oluştur seçeneği kullanılmalı.)